Managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi, dr Lucian Eva a declarat că unitatea medicală intră în regim de urgenţă după ce numărul persoanelor depistate pozitiv la testarea pentru Covid-19 a crescut de la zece, cât erau vineri, la 36, informează Agerpres.

Update 24 mai 2020, ora 14:00:

La Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi au fost confirmate încă opt persoane cu COVID-19, cinci pacienţi şi trei cadre medicale, numărul celor infectaţi ajungând la 36. Managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi, dr. Lucian Eva, a declarat că toţi pacienţii confirmaţi pozitiv rămân în sectorul covid din unitatea medicală.

Am reuşit să testăm aproximativ 360 de persoane la nivelul Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi. Astăzi ne-au fost confirmate alte cazuri pozitive cu virusul COVID-19, iar pe parcursul zilei vom primi restul rezultatelor. Toate cadrele medicale infectate cu COVID-19 depistate până în acest moment la nivelul spitalului sunt internate în Spitalul de Boli Infecţioase "Sf. Parascheva" şi Spitalul CFR din Iaşi. Pacienţii confirmaţi pozitiv au rămas în continuare în Spitalul de Neurochirurgie, unde vor fi trataţi şi de coronavirus", a precizat duminică Lucian Eva.

Potrivit acestuia, retestarea tuturor celor infectaţi se va face peste cinci zile. Ancheta epidemiologică este în curs de desfăşurare pentru a fi stabilite răspândirea şi cauza apariţiei acestui focar. În prezent, la Spitalul de Neurochirurgie se asigură urgenţele majore.

Știre inițială:

Potrivit acestuia, majoritatea celor 28 de persoane infectate cu Covid-19 sunt asistente medicale şi medici rezidenţi, însă printre persoanele depistate pozitiv se află şi pacienţi.

"Începând de astăzi Spitalul de Neurochirurgie lucrează în regim de urgenţă. Avem o anchetă în desfăşurare şi încercăm să luăm toate măsurile necesare de depistare a virusului COVID-19 şi de stopare a răspândirii acestuia. Până în acest moment am testat 200 de persoane la nivelul spitalului, iar 28 din acestea sunt pozitive. Continuăm testarea şi retestăm acolo unde este cazul", a declarat dr. Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi.

Clinica I de Neurochirurgie, complet izolată

Clinica I de Neurochirurgie, în care a fost depistat primul caz cu virusul COVID-19, este complet izolată, dezinfectată şi decontamiată, a adăugat medicul.

"În acest moment lucrăm pentru refacerea protocoalelor spitalului, dar şi a circuitelor pentru a asigura în continuare activitatea medicală pe partea de urgenţe neurologice şi neurochirurgicale pentru a putea primi cazurile medicale majore. Persoanele care au fost depistate pozitiv cu virusul COVID-19 vor rămâne internate în Spitalul de Neurochirurgie unde vor fi tratate. Să nu uităm că unitatea medicală a fost pregătită încă de acum două luni, de la izbucnirea pandemiei, pentru a face faţă unei astfel de situaţii. Suntem pregătiţi să luăm toate măsurile necesare pentru a opri acest virus care a fost adus din exteriorul spitalului", a precizat dr Eva.

El a menţionat că ancheta epidemiologică se desfăşoară sub conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi şi va stabili clar de unde a provenit sursa infecţiei.

În cursul zilei de vineri au fost depistate pozitiv zece cadre medicale, majoritatea asistente. Managerul Spitalului de Neurochirurgie declara la vremea respectivă că virusul a fost depistat prima oară la o asistentă medicală care a revenit în spital după 14 zile libere. Toate persoanele care au avut contact cu asistenta infectată au fost testate.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri