Centrul OncoGen din Timișoara a semnat un parteneriat cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” cu scopul de a crea un posibil vaccin împotriva coronavirusului. Totodată, OncoGen anunță că a primit 3,5 milioane de lei pentru a finaliza cercetările la vaccinul anti-SARS-nCoV2.

OncoGen a semnat un acord de colaborare cu Institutul Cantacuzino, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

”Împreună facem tot posibilul pentru a dezvolta producția de vaccinuri în România, inclusiv a vaccinului împotriva Covid-19 dezvoltat de Centrul OncoGen. Avem convingerea că Institutul Cantacuzino poate contribui substanțial la materializarea acestor obiective prin reînceperea producției de vaccinuri”, se precizează într-un comunicat de presă.

Te poate interesa și: Centrul de cercetare Oncogen din Timișoara a început testele pentru un vaccin anti-coronavirus: ”Sperăm să putem intra în producție în câteva luni, am cerut sprijin financiar de la Guvern”

De asemenea, Centrul OncoGen, în parteneriat cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, a câștigat competiția organizată de Ministerul Educației și Cercetării pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva virusului SARS-nCov-2.

Suma se ridica la 3,5 milioane RON și permite continuarea cercetărilor pentru vaccinul împotriva Covid-19 dezvoltat de Centrul OncoGen și recunoscut atât de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) cât și de Guvernul Britanic.

Cum se va administra vaccinul anti-COVID dezvoltat de români

”Susținem dezvoltarea cercetării medicale și creșterea competitivității României. Avem încredere în cercetătorii români și în capacitatea lor de a schimba România în bine”, precizează Centrul OncoGen.

Citește și: Pandemia l-a îmbogățit. Un profesor de la Harvard a devenit miliardar datorită COVID-19

Vaccinul dezvoltat de OncoGen împotriva virusului SARS-nCoV-2 va fi administrat intranazal, fie sub formă de picături, sau prin pulverizare.

„Administrarea unui vaccin se poate face: fie prin injecție, fie intranazal, fie prin piele (skin patch). Noi am ales această metodă, intranazală, luând în considerare felul în care virusul SARS-nCoV-2 pătrunde în corpul uman”, transmit reprezentanții OncoGen.

Centrul de cercetare Oncogen din Timișoara a început testele pentru un vaccin anti-coronavirus încă din martie, anunța la acea vreme profesorul universitar doctor Virgil Păunescu, directorul Centrului OncoGen, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență din Timișoara.

Prof. Dr. Păunescu, Coordonatorul Centrului OncoGen este în prezent anchetat la cererea Ministrului Sănătății, după ce a anunțat că și-a administrat vaccinul pe care el și echipa pe care o conduce l-au dezvoltat, deși acest lucru este atât legal cât și moral.

Citește și: Ce arată primele rezultate în cazul „imunizării de grup” din Suedia și Marea Britanie

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri