Paracetamol, Ibuprofen și Hidroxiclorochină, pe lângă indicațiile uzuale din prospect, încep să își dovedească eficiența și în tratamentul COVID-19, este de părere dr. Dragoș Damian, Director Executiv PRIMER. Astfel, Paracetamol și Ibuprofen sunt antitermice și antialgice eficiente în tratamentul simptomelor produse de SARS-CoV 2 iar Hidroxiclorochina, care este studiată în mai mult trialuri clinice, inhibă la anumite nivele virusul care provocă boala.

Ceea ce este la fel de important este faptul că toate cele trei medicamente sunt extrem de ieftine: Paracetamol costă aproximativ 25 de bani pe tabletă, iar Ibuprofen și Hidroxiclorochina circa 50 de bani.

Deci, pe lângă faptul că și-au dovedit eficiență terapeutică, aceste medicamente reprezintă soluții de reducere a prețului tratamentului, un aspect deosebit de important având în vedere costurile enorme pentru ținerea sub control a pandemiei la nivel global

Dr Dragoș Damian, Director Executiv PRIMER

PRIMER - care reunește cele mai importante 19 situri de fabricație din țară – atrage atenția că este în plină desfășurare o campanie de discreditare a celor trei medicamente.

Te poate interesa și: Un medicament pentru durerea de cap, testat ca posibil tratament pentru COVID-19

În urmă cu 2 luni un “studiu” arăta că ibuprofenul este periculos, pentru ca mai recent informațiile analizate să contrazică ipotezele de plecare. De curând, un alt “studiu” a făcut ca Organizația Mondială a Sănătății să scoată Hidroxiclorochina din protocolul de tratament al Covid-19, pentru ca la numai câteva zile să se demonstreze că datele inițiale nu sunt concludente.

”Această discreditare a medicamentelor populare, sigure și eficiente și mai ales, ieftine, este o poveste mai veche. Pe parcursul timpului au apărut numeroase “studii” și “analize” care dădeau drept periculoase medicamente precum Acidul acetilsalicilic, Nimesulid, Paracetamol și altele, pentru ca mai apoi să se demonstreze că datele analizate nu pot conduce la astfel de concluzii”, arată PRIMER.

Vezi și: Stare de alertă | Producătorii de medicamente recomandă “tripleta de aur” ca măsură anti-coronavirus

Paracetamol și Ibuprofen sunt medicamente care nu necesită prescripție medicală, sigure și eficiente dacă sunt utilizate conform indicațiilor din prospect, iar Hidroxiclorochina trebuie administrată doar la indicația medicului.

“Rugăm pacienții și populația în general să nu dea crezării încercările de denigare ale celor trei medicamente, încercări care fac parte dintr-un curent mai larg de a înlocui medicamentele ieftine cu versiuni mai scumpe care nu au neapărat valoare adăugată. În cazul în care apar efecte secundare sau reacții adverse recomandăm bineînțeles consultarea medicului sau a farmacistului” a mai adăugat reprezentantul PRIMER.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri