Compania farmaceutică AstraZeneca a început să producă vaccinul anti Covid-19 dezvoltat de Universitatea Oxford, deși acesta se află încă în teste, a anunțat directorul executiv Pascal Soriot, potrivit BBC. Dacă vaccinul va trece testele umane, acesta poate fi disponibil în toamnă, compania încercând să realizeze un stoc până atunci.

„Începem să fabricăm chiar acum acest vaccin, astfel încât să-l avem gata de folosit când vom avea rezultatul testelor”, a declarat directorul executiv AstraZeneca, scrie Digi24.

Compania declară că găsește parteneriate pentru producerea a două miliarde de doze.

„Normal, această decizie vine un risc financiar, iar acest risc este ca vaccinul să nu funcționeze. În acest caz, vom arunca toate materialele și vaccinurile fabricate”, a mai spus Soriot.

Citește Coronavirus: Un vaccin creat de Universitatea Oxford va fi testat în Brazilia

AstraZeneca nu va face profit de pe urma vaccinului

De asemenea, el a mai adăugat că AstraZeneca nu va face profit de pe urma vaccinului.

Dacă funcționează, AstraZeneca a decis ca jumătate din dozele produse să ajungă în țările sărace și cele în curs de dezvoltare, mai scrie BBC.

Pascal Soriot spune că va avea un rezultat final privind eficacitatea vaccinului AZD1222 până în luna august. În cazul unui răspuns pozitiv, compania va încheia parteneriate cu trei mari organizații, dintre care două finanțate de Bill Gates, care să poată asigura o producție de masă a vaccinului.

Organizațiile sprijinite de Bill și Melinda Gates vor asigura producerea a 300 de milioane de doze până la finele anului, în cadrul unui contract de 750 de milioane de dolari. A treia organizație, din India, urmează să producă un miliard de doze, dintre care 400 de milioane până la sfârșitul lui 2020.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri