Peste 140 de spitale din întreaga țară au fost dotate cu aparataură medicală și echipamente de protecție, fiind vorba despre o treime din spitalele existente în România, a declarat Vlad Mixich, coordonatorul Observatorului Român de Sănătate, în cadrul conferinței CSR: Growing Responsible – impactul donatorilor în pandemie, organizată de wall-street.ro.

”Potrivit bilanțului făcut de colegii din alte organizații și de la Obsevatorul Român de Sănătate, peste 140 de spitale din întreaga țară au fost dotate cu aparatură medicală și cu echipamente de protecție, undeva la peste 30% din spitalele existente în România, adică o treime”, a declarat Mixich.

Întrebat despre implicarea companiilor în perioada pandemiei, expertul în politici de sănătate a declarat că se aștepta să existe solidaritate între companii și ONG-uri pentru a acoperi lipsurile din domeniul sanitar, mai ales în situația în care vorbim despre cea mai intensă criză de sănătate publică din lume în ultimii 30 de ani.

Este semnul unei normalizări a acestei legături între zona comercială, corporatistă și zona ONG-urilor, a asociațiilor care lucrează în domeniul medical. Nu mai este ceva excepțional pentru că s-a normalizat acest sprijin și am intrat în rândul țărilor de la clasa 1 din trenul care circulă la nivel mondial în ceea ce privește colaborarea ONG-companii

Vlad Mixich - coordonator Observatorul Român de Sănătate

Acesta consideră că trăim o normalitate care merită celebrată.

”Este genul de normalitate care trebuie sărbătorită. Va fi și mai dificil pe viitor, având în vedere perioada care ne așteaptă e important să celebrăm lucrurile”, a mai spus Mixich.

Conferința CSR: Growing Responsible – impactul donatorilor în pandemie este organizată de wall-street.ro, în parteneriat cu Fundația Vodafone România și Penny Market.

Sursa foto: Arhiva personala Vlad Mixich

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri