Oana Gheorghiu, de la Dăruiește Viață, este de părere că societatea civilă ar trebui să aibă un dialog deschis, onest și transparent cu Ministerul Sănătății. ”Încă avem această problemă a cosmetizării a tot ceea ce se întâmplă în sănătate, de la cifre la infrastructură”, a atras atenția reprezentanta asociației.

Oana Gheorghiu, de la Dăruiește Viață, este de părere că societatea civilă ar trebui să aibă un dialog deschis, onest și transparent cu Ministerul Sănătății, pentru că este nevoie de un partener de discuție care să conștientizeze că avem neapărat nevoie de o schimbare de paradigmă în sănătate.

Încă avem această problemă a cosmetizării în sănătate

E nevoie să recunoaștem unde suntem pentru că noi încă avem această problemă a cosmetizării a tot ceea ce se întâmplă în sănătate, fie că vorbim de cifre, de diagnostice sau infrastructură

Oana Gheorghiu - Dăruiește Viață

Fondatoarea asociației spune că ONG-urile care au inițiat Decalogul pentru sănătate (un apel către partidele politice și guvern pentru 10 reforme concrete în sistemul medical românesc) trebuie să reușească să aibă un dialog deschis cu aleșii.

”Să luăm punct cu punct aceste 10 măsuri pe care noi le propunem. Să facem împreună cu Guvernul și Ministerul Sănătății un plan de acțiune”, a declarat Oana Gheorghiu în cadrul conferinței CSR: Growing Responsible – impactul donatorilor în pandemie, organizată de wall-street.ro.

Oana Gheorghiu atrage atenția că este un moment în care ONG-urile trebuie să apese pedala de accelerație și să ceară clasei politice să pună pe masă lucurile așa cum sunt ele.

”Ar trebui să existe un pact de sănătate. O dată pentru totdeauna, partidele politice, care au un singur țel de a câștiga voturi, să se așeze la o masă și să zică da, așa nu se mai poate. Se poate ajunge la un moment dat într-o situație în care nici măcar cei șmecheri care o duc bine nu au unde să fugă”, a mai completat aceasta.

Am trăit o perioadă în care nici cei mai bogați, nici cei mai cu forță și cu posibilități nu au putut să fugă dacă pățeau ceva. Nu aveau unde și nu îi primea nimeni.

Oana Gheorghiu - Dăruiește Viață

Totodată, aceasta este de părere că se poate reconstrui ceva doar ”punând toate lucurile pe masă onest”.

”Cred că de schimbat e foarte greu, trebuie să curățăm sistemul și să schimbăm paradigma”, a conchis Oana Gheorghiu.

Cele mai mari organizații neguvernamentale din domeniul medico-social semnează împreună Decalogul pentru Sănătate: un apel către partidele politice și guvern pentru 10 reforme concrete în sistemul medical românesc.

Decalogul pentru Sănătate solicită clasei politice și autorităților implementarea, până la finalul anului 2021, a zece reforme concrete care vor aduce îmbunătățiri în viața tuturor beneficiarilor sistemului medical din România. Măsurile propuse sunt disponibile pe www.decalogsanatate.ro , unde alte organizații și persoane se pot alătura semnând apelul.

Conferința CSR: Growing Responsible – impactul donatorilor în pandemie este organizată de wall-street.ro, în parteneriat cu Fundația Vodafone România și Penny Market.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri