Oamenii de știință din China au ajuns la concluzia că virusurile, precum este coronavirusul, pot fi transmise în momentul în care oamenii trag apa la toaletă, potrivit unei lucrări publicate în revista Physics of Fluids.

Potrivit sursei citate, specialiștii chinezi de la Universitatea din Yangzhou au observat că, în momentul în care se trage apa, virusurile pot fi propulsate până la 1 metru în aer, asta dacă nu este pus capacul deasupra closetului. Astfel, picăturile de apă sunt propulsate până la 91 de cm în aer, conform metodei de calcul utilizată.

Totodată, pericolul ar putea fi evitat dacă se pune capacul înainte de a trage apa, scrie BBC.

Coronavirusul se transmite din plămâni prin tuse sau strănut, pentru că persoana împrăștie picăturile de lichid infectat, care se depun pe suprafețele și obiectele din apropiere și le contaminează.

Vezi și: STUDIU: De unde se informează românii? Televiziunile conduc clasamentul

De asemenea, în cazul oamenilor bolnavi de COVID-19 s-au descoperit urme de coronavirus și în fecale. Cu toate acestea, nu este clar dacă poate reprezenta un alt mod de a transmite boala.

Oamenii de știință din întreaga lume încearcă să descopere dacă se poate sau nu transmite virusul pe această cale, testând apa folosită în toalete.

Citește și: Țara în care oamenii au devenit miliardari după ce a crescut cererea de mănuși din cauciuc

Pe măsură ce apa din toaletă curăță vasul, aceasta se lovește de pereții vasului și poate arunca în aer picături. Cu toate că sunt mici, picăturile plutesc în aer mai mult de un minut, scrie Ji-Xiang Wan, unul din autorii studiului.

"Autorii lucrării sugerează că, ori de câte ori este posibil, trebuie să coborâm capacul de toaletă atunci când tragem apa și să curățăm frecvent scaunul de toaletă și orice alte zone de contact. În timp ce acest studiu nu este în măsură să demonstreze că aceste măsuri vor reduce transmisia virusului SARS-CoV-2, pentru că multe alte virusuri sunt transmise pe această cale oral-fecală, este benefic să ne luăm oricum aceste măsuri de precauție”, a declarat Dr. Bryan Bzdek, de la Universitatea din Bristol.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri