Asociația Zi de Bine și-a propus să creeze un spațiu relaxant pentru pacienții internați la Spitalul de Psihiatrie Eftimie Diamandescu. Sera se va întinde pe o suprafață de 240 mp și va conține microplante și plante ce se pot recolta la intervale scurte de timp, astfel încât toți pacienții să se poată implica în îngrijirea acestora. În demersul acestui proiect s-a alăturat Microgreens România, primul producător local de microplante din țară.

Cea de-a patra campanie de strângere de fonduri îi are în prim-plan pe pacienții internați la Spitalul de Psihiatrie Eftimie Diamandescu, care suferă de boli psihice precum, demență, depresie, schizofrenie, sau tulburări de personalitate.

Crearea unei oaze de liniște și relaxare, exact în curtea spitalului, poate oferi un moment de echilibru pentru pacienții internați, dar și pentru medici și asistenți. Astfel, Asociația Zi de Bine împreună cu primul producător local de microplante din România, Microgreens România, vor începe procesul de amenajare a spațiului încă de la începutul lunii iulie. În același timp, locul va fi decorat cu flori, băncuțe și foișoare pentru ca pacienții să se poată odihni și bucura de peisaj.

Vezi și: Activitatea HOSPICE Casa Speranței, umbrită de pandemia COVID-19: Din punctul de vedere al sistemului public de sănătate noi ca țară am eșuat

O nouă lună, o nouă cauză. Cu o floare nu se face primăvară, dar cu câteva răsaduri bine alese și un loc amenajat special pentru ele, poate să fie vară tot timpul anului pentru pacienții internați în Spitalul de Psihiatrie Eftimie Diamandescu. Medicamentele îi ajută să țină sub control afecțiunea de care suferă, însă grădina le oferă un ROST. Într-o lume în care nu-și mai găsesc locul, se vor simți din nou utili, vor putea contribui cu timpul și mâinile lor la ROD. ROST, ROD și TIHNĂ - asta ne dorim să dăruim în Iulie, alături de fiecare Rac sau Leu, sau pur și simplu, om bun care simte că are ce oferi

Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele asociației Zi de Bine

Ca și până acum, fondurile se vor strânge în special de la sărbătoriții lunii Iulie, așadar cine este născut în luna iulie, își poate dona ziua de naștere. Născută în luna Iulie, Melania Medeleanu și-a dăruit deja ziua de naștere acestei cauze.

Vezi și: Melania Medeleanu, Zi de Bine: În premieră, în această criză sanitară, medicii nu au mai zis că „avem de toate”

Cei care vor să facă la rândul lor acest gest, pot scrie la adresa contact@zidebine.ro sau direct pe pagina de Facebook a Asociației. Pentru această cauză, asociația și-a propus să strângă din donații suma de 15.000 de euro, adică aproape 4.000 de sms-uri care să conțină cuvântul SUS la 8862 sau 150 de sărbătoriți care ar primi din partea prietenilor lor un dar de 500 de lei.

Oricine se poate implica donând către Asociația Zi de Bine astfel: prin SMS cu textul SUS la 8862 (mesaj în valoare de 4 euro); prin transfer bancar: în contul deschis la Banca Comercială Română (RON: RO56RNCB0092166359160001); prin PayPal; donație online prin PAGO, rohelp.ro, BT PAYetc. – Mai multe variante de donare se găsesc pe pagina asociației, www.zidebine.ro

Citește și: Gabriela Alexandrescu, Salvați Copiii: Dacă nu ar fi fost ONG-urile, foarte multe persoane nu mai erau astăzi în viață

Scopul Asociației Zi de Bine este acela de a crea comunități, de a sprijini mii de oameni aflați în situații vulnerabile și de a crea notorietate în jurul unor cauze ignorate. Asociația va susține câte un ONG în fiecare lună a anului. Fiecare cauză selectată de Asociația ZI de Bine se adresează unei comunități, se realizează în maximum 30 de zile, este finanțată în special de către sărbătoriții lunii și se implementează cu ajutorul unui ONG local.

Mecanismul de funcționare este unul simplu: la fiecare început de lună se va anunța cauza susținută și se vor descrie nevoia și beneficiarii. La finalul lunii, donatorii vor afla ce s-a întamplat cu banii și vor fi invitați să vadă rezultatul implicării lor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri