În prima lună de la redeschiderea oficială a cabinetelor dentare, Clinicile Dr. Leahu au avut o creștere de 7% față de aceeași perioadă a anului trecut, în situația în care business-ul vine după o perioadă în care veniturile au scăzut cu 95%. În ciuda pierderilor din martie-aprilie și a investițiilor deja făcute, business-ul își urmează obiectivele și continuă planul de extindere națională, prin deschiderea clinicilor în Cluj și Iași, dar și Londra, a declarat, pentru wall-street.ro, Ionuț Leahu, fondatorul companiei.

”Este o lună normală pentru activitatea noastră. Și în termeni financiari, am fost în creștere cu 7% față de aceeași perioadă a anului trecut, ceea ce este încurajator, în special pentru că venim după o lună aprilie în care business-ul a scăzut cu 95% în condițiile în care am fost deschiși pentru tratamente de urgență în toate cele 6 orașe în care avem clinici”, a declarat Ionuț Leahu.

CEO-ul rețelei de cabinete dentare spune că a anticipat și și-a asumat un grad mare de programări pentru următoarele luni, care sunt făcute cu mult timp în avans, numărul de pacienți unici fiind similar oricărei luni obișnuite.

Te poate interesa și: Ionuț Leahu, CEO Clinicile Dr. Leahu: Nu avem tarif suplimentar, păstrăm prețurile neschimbate

În toată perioada pandemiei, dr. Ionuț Leahu spune că a câștigat pacienți noi, o tendință care s-a menținut și în ultima lună. Jumătate dintre pacienţii unici au fost noi (aproximativ 1.000 de persoane), mai spune acesta. Totodată, în perioada 15 mai - 15 iunie, Clinicile Dr. Leahu au tratat aproximativ 2.000 de pacienți unici.

Starea de sănătate a românilor s-a înrăutățit. Motivul? Lipsa prevenției

În contextul în care pe perioada pandemiei a lipsit partea de prevenție, la care se adaugă întreruperea tratamentelor existente, situația generală s-a înrăutățit, explică Ionuț Leahu.

Aceasta vine pe un fond, oricum, dezastruos, iar pentru pacient orice amânare legată de sănătate se va traduce în complicații și, în final, și în costuri mai mari.

”De aceea, încercăm să îi protejăm financiar pe pacienții noștri și să nu transferăm către ei investițiile pe care le-am făcut pentru a funcționa în noul format”, declară medicul.

Ce afecțiuni stomatologice au dezvoltat pacienții pe perioada pandemiei

După data de 15 mai, cabinetele dentare din rețeaua de clinici Dr. Leahu au oferit toate tipurile de servicii: dinți ficși în 24 de ore, implanturi dentare, coroane dentare, aparate dentare, tratament pentru boala parodontală, tratamente de canal etc.

”Cel mai des am rezolvat infecțiile dentare”, precizează dr. Leahu, care menționează că a oferit tratamente atât pacienților noi, cât și celor cu lucrări în desfășurare.

De asemenea, medicul atrage atenția că toți pacienții au avut de suferit. Atunci când infecția nu este tratată la timp, pot apărea complicații severe care, în final, pot duce și la pierderea dintelui.

Pe fondul unei stări precare a sănătății dentare la nivelul întregii țări dinaintea pandemiei, conform tuturor studiilor, dar și a existenței unei nevoi reale de tratamente stomatologice, ”așa cum am resimțit-o noi cât timp ne-am desfășurat activitatea pentru a oferi tratamente de urgență, faptul că pacienții au primit atât de limitat asistența medicală, absolut necesară, ne-a făcut să tragem un semnal de alarmă asupra perspectivei și efectelor prelungirii stării actuale”.

Te poate interesa și: Povestea unei reușite. Ionuț Leahu vrea să își ducă business-ul peste hotare și sa se listeze la BVB în șase ani

Cum va arăta noua normalitate pentru Clinicile Dr. Leahu

Situația din ultimele trei luni arată nevoia pe piață a unor jucători puternici, pentru a putea susține acest sistem de servicii medicale, precizează Ionuț Leahu.

În ciuda pierderilor din martie-aprilie și a investițiilor deja făcute, business-ul își urmează obiectivele și continuă planul de extindere națională, prin deschiderea clinicilor în Cluj și Iași, dar și Londra.

Citește și: Tratamentele și vaccinul împotriva COVID-19 ar trebui să ne aducă normalitatea mult dorită

”Ne dorim ca deschiderile preconizate să aibă loc, respectiv să inaugurăm clinicile din Cluj și Iași, ale căror lucrări au fost puse în așteptare în trimestrul trecut. Înaintăm și cu planurile investiționale de la Londra, clinică în care ne dorim să devenim operaționali în ultimul trimestru al anului. Din fericire, perioada pandemiei ne-a găsit cu posibilități de a finanța toate acestea, în urma tranzacționării obligațiunilor noastre la Bursa de Valori București”, a conchis CEO-ul Clinicile Dr. Leahu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri