Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că numărul de îmbolnăviri cu noul coronavirus raportate în ultimele 24 de ore este unul record şi a făcut apel la respectarea regulilor.

"Astăzi este o zi tristă. Avem un număr record de persoane găsite pozitiv cu noul coronavirus. Peste 550 de persoane care au fost detectate de ieri până azi", a spus Iohannis, citat de Agerpres.

El a făcut apel la purtarea măştii de protecţie, la distanţă fizică şi la spălarea mâinilor.

Citiți și Bilanț coronavirus 8 iulie: Cel mai mare număr de cazuri noi de Covid-19 din România

"Răspunderea în acest moment este partajată între autorităţi şi cetăţeni. A fost o perioadă foarte dificilă şi ar fi foarte păcat să dăm cu piciorul la ce am realizat până acum", a afirmat şeful statului.

Preşedintele Iohannis a vizitat Institutul Cantacuzino împreună cu ministrul Apărării, Nicolae Ciucă.

Solicit Parlamentului să dezbată în regim de urgenţă legea care clarifică carantina şi izolarea

Preşedintele Klaus Iohannis a solicitat Parlamentului să ia în dezbatere "în regim de urgenţă" proiectul de lege care clarifică carantina şi izolarea.

"Este momentul să lăsăm divergenţele politice deoparte şi să ne concentrăm pe soluţii care sunt absolut absolut necesare în această perioadă, iar, în acest sens, solicit Parlamentului să ia în dezbatere în regim de urgenţă legea care clarifică carantina şi izolarea pentru a reda autorităţilor acest instrument extrem de important în perioadă de pandemie", a afirmat şeful statului.

Potrivit acestuia, unii politicieni "încearcă să exploateze electoral" pandemia COVID-19.

"Trebuie să fim foarte atenţi la ce ne spun unii şi alţii, fiindcă, în această perioadă, în loc să fim toţi de aceeaşi parte, politicienii să sprijine Guvernul şi împreună să-i convingem pe români că este o treabă foarte, foarte serioasă, vedem că sunt politicieni care încearcă să exploateze electoral această pandemie. Este o cale eronată şi, din acest punct de vedere, vreau să mă adresez şi politicienilor şi Parlamentului. Suntem într-o situaţie foarte complicată", a completat Iohannis.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri