Organizația Mondială a Sănătății a transmis câteva sfaturi pentru a fi în siguranță la cumpărături. Printre recomandările OMS se numără păstrarea distanței de cei din jur și dezinfectarea mânerului căruciorului sau a coșului de cumpărături.

”Atunci când mergeți la cumpărături, păstrați o distanță de cel puțin un metru de ceilalți și evitați să vă atingeți ochii, gura și nasul”, scrie OMS pe pagina de Facebook.

”Dezinfectați mânerul căruciorului sau coșului de cumpărături pe cât posibil înainte de a începe cumpărăturile”, mai scrie organizația. De cele mai multe ori, marile rețele de magazine au aparate cu dezinfectant la intrare.

După ce ajungeți acasă spălați-vă bine pe mâini, cel puțin 20 de secunde. De asemenea, trebuie să vă spălați pe mâini și după ce scoateți cumpărăturile din sacoșe și le puneți la locul lor.

”În prezent nu există niciun caz confirmat de COVID-19 transmis prin mâncare sau prin ambalaje de mâncare”, mai transmite OMS.În România este obligatoriu ca populația să poarte mască în orice spațiu public închis, spații comerciale, mijloace de transport în comun și la locul de muncă, pe toată durata prezenței în oricare din spațiile închise ale incintei.

Astăzi s-au confirmat alte 614 de noi cazuri de coronavirus, potrivit unui comunicat al Grupului de Comunicare Strategică. De miercuri, România se află pe locul întâi în Europa cu privire la numărul de infectări.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri