Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS și președintele Societății Române de Microbiologie, este sceptic că România ar putea avea o creștere atât de accelerată a cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2, încât să ajungă la 10.000 de cazuri pe zi și spune că nu numărul de cazuri diagnosticate este important pentru o evenuală reimpunere a stării de urgență.

„Nu cred că o să ajungem la 10.000 de cazuri noi pe zi, e imposibil de prezis, sper să nu ajungem într-o astfel de situație, ar însemna o creștere cam de 15 ori față de situația actuală, nici nu vreau să mă gândesc”, a declarat Alexandru Rafila.

El a fost întrebat despre declarația pe care o făcea joi ministrul sănătății, Nelu Tătaru, care vorbea de ipoteza în care s-ar ajunge la 10.000 de cazuri în patru-cinci zile, caz în care, spunea ministrul, s-ar impune redeclararea stării de urgență.

„Eu nu pot să comentez algoritmul pe baza căruia dânsul a socotit momentul introducerii stării de urgență ca fiind oportun. (...) Nu e așa de important numărul de cazuri diagnosticate, cât cel mai important este numărul de cazuri care fac forme grave de infecție și care au nevoie de asistență medicală care la un moment dat nu mai poate fi acordată și se ajunge la un număr mare de decese”, a spus profesorul Rafila.

Starea de urgență s-ar putea dovedi necesară în momentul în care spitalele n-ar mai face față, numărul bolnavilor care au nevoie de terapie intensivă ar fi mai mare decât posibilitățile, iar întregul sistem sanitar ar intra în colaps, a arătat Alexandru Rafila.

„Cu siguranță un element care trebui luat în considerare este legat de capacitatea sistemului de sănătate de a primi pacienții, mai ales cei cu formele grave, și de a-i trata. Cred că acolo va fi punctul de inflexiune”, a spus Rafila.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri