Peste 30 de cadre medicale şi pacienţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploiești au fost confirmaţi cu noul coronavirus. Patru secții și-au suspendat deja activitatea.

”S-a închis activitatea în secția de Interne 1 . De aproximativ 10 zile a fost descoperit primul caz în rândul personalului – un medic. Ulterior s-au testat totți pacienții, îmtreg personalul secției și rezultatele au fost – 3 medici pozitivi, 7 asistente, 3 infirmiere și 3 pacienți”, a declarat dr. Violeta Tănase, purtătorul de cuvânt al spitalului, potrivit Digi24.

Secția în acest moment este închisă.

”Este închisă de câteva zile, iar pacienții pozitivi su fost preluați de spitalele suport COVID, iar pacienții neinfectați au fost externați.

S-a închis de asemenea secția de boli de nutriție care se afla pe același tronson cu secția de interne și nu se putea izola.

Celelalte două secții sunt recent închise. Este vorba despre secția de Ortopedie unde un medic este pozitiv, și de asemenea 5 asistente, o infirmieră, un brancardier. Este închis și ambulatoriul secției.

Deci sunt 13 cadre medicale la Interne, 8 cadre medicale la Ortopedie și s-au mai descoperit 5 pacienți în secția Chirurgie 1. Activitatea în secția Cirurgie 1 este de asemenea sistată și se efectuează dezinfecția.

Ancheta epidemiologică vizează foarte multe persoane. Personalul este numeros, secțiile sunt mari.

În cazul personalului medical trebuie testate și familiile. În spital, un pacient beneficiază de consult din mai multor specialiști. De aceea este nevoie de testarea întregului personal”, a mai spus sursa citată.

Sursa foto: David Pereiras / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri