Premierul Ludovic Orban, împreună cu șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, au participat, astăzi, la inaugurarea Spitalului Modular, aflat în curtea Spitalului Universitar de Urgență Elias. Spitalul este destinat pacienților infectați cu coronavirus, dispunând de 38 de paturi. Premierul a mulțumit persoanelor implicate în acest proces, cu precădere managerilor de proiect din cadrul Asociației ”Dăruiește Viață”, Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu.

”Daţi-mi voie să mulţumesc Asociaţiei "Dăruieşte viaţă", doamnei Oana Gheorghiu, doamnei Carmen Uscatu, celor 250.000 de români care au participat la sistemul de donare prin sms şi sutelor de firme care au contribuit la realizarea acestei, să spun, secţii modulare care este realizată pe sistem containerizat.

Este vorba de 38 de paturi, 14 paturi sunt pentru tratarea persoanelor aflate în stare gravă, cu ventilatoare, injectomate, cu monitoare. Alte 14 paturi sunt pentru bolnavii aflaţi în stadii intermediare, fie în drum spre ventilare, fie după ce au suferit o îmbunătăţire a stării de sănătate şi, de asemenea, există un număr de zece paturi pentru persoanele care au simptome şi care sunt suspecte de a fi infectate cu COVID-19”, a declarat Ludovic Orban, în cadrul conferinței de presă.

În plus, premierul a menționat că va face tot posibilul ca secția să fie pusă în funcțiune începând cu ziua de marți.

De asemenea, directorul Spitalului Elias a precizat că, pentru tratarea pacienților la un standard de calitate, este nevoie de minimum patru medici anesteziști și de opt asistenți, asistente, pe tură. În plus, acesta a adăugat că vor apela atât la voluntariat, cât și la detașări pentru a face față numărului mare de cazuri. În plus, directorul Spitalului Elias a ținut să menționeze că Spitalul Modular nu va afecta activitatea Spitalului Elias, aceasta va funcționa în parametrii normali, ca și până acum.

Reacția lui Orban la afirmațiile Gabrielei Firea

Comentariile primarului general al capitalei, Gabriela Firea, nu au rămas fără răspuns din partea premierului. Acesta a declarat că nu are intenția de a intra într-o polemică, prin urmare s-a rezumat la a face o categorisire a spitalelor din București, în contextul Covid-19.

”Există două tipuri de spitale: spitalele de urgenţă, cum este Spitalul Elias, spitalele universitare care sunt în subordinea Ministerului Sănătății în București și spitale care sunt în subordinea Primăriei Capitalei. Şi spitalele din subordinea Ministerului Sănătății, dar și spitalele din subordinea Primăriei Capitalei sunt dedicate tratării pacienților cu Covid, cum este, de exemplu, pentru capitală Spitalul Victor Babeș. În ceea ce privește Ministerul Sănătății, Spitalul Matei Balș, Spitalul Nasta.

În ceea ce privește locurile la Terapie Intensivă, care sunt în spitalele care sunt dedicate tratării persoanelor infectate cu Covid, există o limită de care ne-am apropiat. Sigur că se poate crește numărul de locuri. Şi la Balș, pot să vă spun că și la Victor Babeș se poate crește numărul de locuri. Sunt convins că ASSMB - parcă se numește instituția din subordinea Consiliului General care se ocupă de administrarea spitalelor - va face demersuri pentru a crește numărul de paturi care să fie dotate cu ventilatoare cu injectomate și cu toate cele necesare pentru a trata pacienții”, a explicat Ludovic Orban.

Premierul a conchis prin a aminti că prinicpala problemă pe care o avem este aceea că a crescut numărul de infectări și este necesar să fie disponibilizate mai multe paturi în secțiile ATI.


.

Sursa foto: Facebook/Guvernul României

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri