Doi pacienţi internaţi în secția de Terapie Intensivă de la Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeș” din Timişoara refuză administrarea medicamentului Remdesivir, unul dintre puținele tratamente aprobate atât în UE, cât și în SUA, scrie G4Media.

UPDATE 18:10: Diana Manolescu, directorul medical al spitalului, a precizat că, inițial, pacienții au refuzat să li se administreze tratamentul. Au fost convinși de către medicii de la ATI și începând de astăzi iau medicamentul.

În urmă cu doar două zile, un alt pacient a decedat la acest spital după ce refuzase administrarea medicamentului.

Pentru mai multe detalii, citește și: Timișoara: Un bărbat infectat cu Covid a murit în ATI, după ce a refuzat să fie tratat cu Remdesivir

Medicii încearcă acum să-i convingă cei doi pacienţi să accepte tratamentul, potrivit conducerii instituției.

Remdesivir este produs de compania americană Gilead Sciences, care a stabilit preţul unei serii de tratament antiviral remdesivir la 2.340 de dolari pe pacient, pentru ţările bogate. În aprilie, ministrul Nelu Tătaru spune că procurarea medicamentului este o provocare pentru multe țări, dată fiind cererea globală.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri