Ludovic Orban a declarat în urma unei discuții avute cu prefecții că în acest moment nu există riscul de a carantina vreun județ, însă sunt localități pe care autoritățile le țin sub observație.

Premierul s-a ferit să numească localitățile, care ar fi în jur de 3-4 ca număr, însă a precizat că în evaluarea acestora nu sunt luate în calcul focarele din spitale sau din alte instituții cum ar fi căminele de bătrâni.

”Numărul de cazuri la mia de locuitori nu ia în calcul și focarele. Spre exemplu, daca într-un spital a izbucnit un focar de coronavirus, atunci acele date nu vor fi luate in calcul la mia de locuitori”, spune Orban.

Premierul a subliniat că autoritățile pot impune carantinarea zonală și că nu vor ezita să impună restricții din nou dacă situația o va impune, iar răspândirea coronavirusului va risca să scape de sub control. De asemenea, acesta a clarificat faptul că persoanele retestate nu au fost incluse în raportări, ci este vorba de cazuri noi.

El a adăugat că persoanele asimptomatice care au stat izolate acasă vor fi testate pentru a vedea dacă sunt pozitive sau nu, iar dacă boala se manifestă, atunci vor fi internați pentru tratament. Daca nu există simptome, atunci se vor putea trata acasă în izolare, explică șeful guvernului.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri