Sistemul medical modular de izolare și tratament (SMMIT) Timișoara, care funcționează ca secție externă de Boli Infecțioase a Spitalului Clinic Militar de Urgență ”Dr. Victor Popescu” din localitate, și-a început activitatea medicală de tratare a cazurilor cu formă ușoară sau medie de infecție cu SARS-COV-2.

La acest moment, SMMIT poate să asigure asistența medicală pentru un număr maxim de 50 de pacienți, iar capacitatea secției de ATI este de patru paturi destinate pacienților a căror stare se agravează în timpul internării, fiind posibilă asigurarea suportului vital până la transferul acestora pe o secție de ATI într-un spital COVID-19 pentru monitorizare și tratament, au declarat reprezentanții Ministerului Apărării Naționale.

De asemenea, sistemul medical modular de izolare și tratament are în dotare un laborator de analize RT-PCR pentru diagnosticarea COVID-19 cu o capacitate de prelucrare de 40 de teste pe zi.

Personalul medical care își desfășoară activitatea este format din medici încadrați la Spitalul Clinic Militar de Urgență ”Dr. Victor Popescu” Timișoara, precum și personal nou angajat pe o perioadă de șase luni pentru sprijin epidemiologic.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri