Datorită solicitării în creștere pentru testarea Covid-19 prin biologie moleculară RT - PCR, Sanador a mărit capacitatea de testare prin achiziția de noi echipamente și recrutarea de personal medical specializat. Drept urmare, laboratorul poate prelucra un număr mai mare de teste, iar rezultatele sunt disponibile a doua zi de la prelevarea probelor.

Buletinul de analize poate fi eliberat, la cerere, și în limba engleză, astfel încât să poată fi utilizat în călătoriile în străinătate, potrivit unei postări pe pagina de Facebook.

Prelevarea probelor pentru testarea Real Time PCR se face doar pe bază de programare, în puncte de recoltare dedicate, cu protocoale stricte, pentru a diminua riscul de transmitere a bolii.

Vezi și: Cât costă un test pentru COVID-19 și în ce spitale private îl poți face

Testele de identificare Real Time PCR, gold standard-ul pentru detectarea SARS-CoV-2, sunt teste de biologie moleculară ce confirmă prezența acestui virus și sunt recomandate pentru pacienții suspecți. Organizația Mondială a Sănătății recomandă ca diagnosticul să se pună utilizând aceste teste. Avantajul lor este că pun în evidență virusul, chiar dacă titrul viral este foarte scăzut, adică virusul este prezent în organism în cantități foarte mici.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri