Obligația de a purta mască în aer liber se extinde și în alte zone, după Argeș și Dâmbovița. Județele Vâlcea și Brașov vor aplica măsura.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea a decis purtarea obligatorie a măștii de protecție în spaţiile deschise aglomerate din tot judeţul, cum sunt târgurile, piețele, ştrandurile, piscinele, gările, autogările, staţiile de transport în comun.

De asemnea, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a decis ca purtarea măştii de protecţie să fie obligatorie, din 1 august, în pieţe şi târguri, precum şi pe arterele pietonale intens circulate ale localităţilor din judeţ, relatează Agerpres.

Astfel, masca va fi obligatorie în toate pieţele agroalimentare permanente şi temporare, târguri de animale sau de produse tradiţionale, precum şi la evenimente de orice natură unde sunt create condiţii de aglomerare de persoane.

De asemenea, se instituie obligativitatea purtării măştii în zonele aglomerate şi arterele pietonale intens circulate din localităţi, acestea urmând să fie stabilite de către autorităţile locale.

Singurii care sunt exceptaţi de purtarea măştii sunt copiii cu vârsta sub 5 ani.

Numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns, la nivelul judeţului Braşov, la 2.933, în ultimele 24 de ore fiind raportate 49 de noi cazuri.

Dintre aceştia, 426 pacienţi sunt internaţi în spitale, 243 de persoane cu test pozitiv au consimţit să se autoizoleze la domiciliu, 537 sunt în carantină la domiciliu.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri