Ministerul Apărării Naționale a finalizat lucrările de modernizare și extindere a capacității de tratament a Spitalulului Militar ROL 2 instalat în incinta Institutului „Ana Aslan” și reia internările.

Activitatea secției a fost întreruptă în urmă cu o lună după aproape trei luni de funcționare, timp în care a îngrijit 345 de pacienți asmptomatici sau cu forme ușoare și medii și 84 de pacienți în terapie intensivă cu forme severe și critice, au declarat reprezentanții unității medicale.

Refacerea secției s-a impus în principal, din cauza condițiilor meteorologice din această primăvară. ”Am înlocuit parțial corturile cu containere medicale. Urmează ca în perioada următoare să le înlocuim și pe cele rămase. Totodată, s-au efectuat alte lucrări de refacere a structurii solului și a canalizării”, a mai spus sursa citată.

Potrivit unui comunicat de presă al MapN, în noua configurație, prin reproiectarea circuitelor și executarea unor ample lucrări de reamenajare a amplasamentului și refacere a infrastructurii de utilități, vor fi asigurate în total un număr de 167 de paturi, astfel:

  • 23 de paturi ATI, pentru pacienții aflați în stare gravă sau critică
  • 56 de paturi pentru pacienții cu forme medii și ușoare de boală, în urma infectării cu SARS-CoV-2, în spații noi, create prin amplasarea a 30 de containere medicale de cazare și 16 containere sanitare dotate cu dușuri și toalete;
  • 64 de paturi, de asemenea pentru pacienții cu forme medii și ușoare, amenajate în corturi, în condiții superioare de cazare față de organizarea anterioară;
  • O zonă-tampon cu o capacitate maximă de 24 de paturi, pentru izolarea pacienților aflați în așteptarea rezultatelor testelor COVID-19.

Lucrările au fost executate în perioada 24 iulie – 1 august, sub coordonarea Statului Major al Apărării, de specialiști ai Statului Major al Forțelor Terestre, Direcției Medicale, Spitalului Universitar de Urgență Militar Central “Dr. Carol Davila” și Direcției Domenii și Infrastructuri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri