Rusia a dat asigurări luni că va putea produce în curând sute de mii de doze de vaccinuri pe lună împotriva noului coronavirus şi "câteva milioane" de la începutul anului viitor, relatează AFP.

Ministrul rus al comerţului Denis Manturov a declarat că trei companii biomedicale vor putea produce din septembrie, la scară industrială, un vaccin dezvoltat de laboratorul de cercetare în epidemiologie şi microbiologie Nikolai Gamaleia, conform Agerpres.ro.

"Conform primelor estimări (...) vom putea furniza din acest an câteva sute de mii de doze de vaccin pe lună, apoi până la câteva milioane la începutul anului viitor", a precizat el pentru agenţia TASS.

Rusia lucrează de luni de zile, la fel ca multe alte ţări, la mai multe proiecte de vaccinuri împotriva COVID-19. Vaccinul produs de centrul Gamaleia este dezvoltat în colaborare cu Ministerul Apărării.

Un al doilea prototip de vaccin este dezvoltat de Centrul de Cercetare de Stat Vektor din Siberia, primele doze fiind aşteptate în octombrie, au anunţat autorităţile.

Rusia, pe locul patru în lume după numărul de infectări cu coronavirus, după Statele Unite, Brazilia şi India, şi-a exprimat în aprilie intenţia de a se număra printre primele ţări, dacă nu chiar prima, care să dezvolte un vaccin împotriva noului coronavirus.

Cu toate acestea, unii cercetători şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la rapiditatea dezvoltării vaccinurilor ruseşti, subliniind că anumite etape ar putea fi omise pentru a accelera procesul sub presiunea autorităţilor, care au comparat această cursă pentru crearea unui vaccin cu lansarea de către URSS în 1957 a primului satelit artificial, Sputnik.

Până în prezent, Rusia nu a publicat un studiu detaliat al rezultatelor încercărilor sale pentru a stabili eficacitatea produselor pe care susţine că le-a dezvoltat.

Sursa foto: Ververidis Vasilis / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri