Deputatul USR Tudor Pop, membru în Comisia pentru sănătate şi familie, a declarat că ne aflăm la câteva săptâmâni de momentul în care pandemia “se va prăbuși cu toată greutatea peste sistemul sanitar românesc și nu numai”.

Membrul din Comisia pentru sănătate şi familie vine însă şi cu câteva soluţii. “Deși tunelul se îngustează cu fiecare oră, mai avem ieșire dacă chiar se întâmplă următoarele lucruri”:

  1. Întărirea capacității DSP-urilor cu personal instruit să răspundă la telefon pentru a oferi informații medicale și administrative celor aflați la nevoie.
  2. Modificarea legii carantinării și renunțarea la internarea pacienților asimptomatici care pot fi monitorizați la domiciliu, telefonic sau pe baza unei aplicații dedicate.
  3. Prioritizarea la testare și prelucrare a celor care prezintă simptomatologie COVID-19 sau urgențe medicale.
  4. Echipe mobile de medici pregătiți să ofere monitorizare și asistență medicală la domiciliu după evaluarea clinică inițială.
  5. Publicarea la zi a datelor care reflectă capacitatea infrastructurii sanitare materiale și umane.
  6. Plan național de vaccinare cu vaccin gripal și vaccin preumococic pentru grupele de risc în tandem cu medicii de familie.
  7. Pregătirea și desemnarea unor comunicatori din partea fiecărei unități sanitare COVID pentru a ține legătura cu aparținătorii pacienților aflați sub tratament.
  8. Desemnarea unor noi spitale COVID care chiar au capacitatea de a trata cazuri medii și grave și posibilitatea de a respecta în mod real siguranța pacienților și a personalului.
  9. Refacerea stocului de medicamente, identificarea de alternative pentru cele indisponibile.
  10. Construirea de urgență a unor corpuri modulare de Terapie Intensivă pe modelul celui construit de echipa ”Dăruiește Viață” în sprijinul spitalelor desemnate COVID
  11. Mai multe campanii de informare, mai multe controale pentru respectarea regulilor de protecție și distanțare socială. De exemplu, la nici o sută de metri de unde locuiesc este un șantier rezidențial destul de mare și aproape nici un muncitor nu poartă mască, nici pe șantier, nici în afara lui.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri