După ce în Camera Deputaților a fost votată propunerea legislativă privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilități, Asociația KinetoBebe, susținută de Fundația Prețuiește Viața, a lansat un nou proiect social care pune în practică principiile nediscriminării în serviciile de sănătate. Prin proiectul “Semne pentru mișcare”, kinetoterapeuții Asociației KinetoBebe oferă ședințe de evaluare motorie alături de un interpret mimico-gestual, LSR, pentru a ajuta familiile cu părinți hipoacuzici să înțeleagă etapele de dezvoltare neuromotorie a copiilor și să decidă corect ce implică terapia de recuperare a copiilor.

Proiectul Asociației Kineto Bebe vrea să tragă un semnal de alarmă pentru furnizorii de servicii medicale private și să arate că este posibil să răspunzi profesionist publicului și în cazul persoanelor cu nevoi speciale.

”În demersul terapeutic al unui copil este vitală cooperarea între kinetoterapeut și părintele copilului. Ceea ce face terapeutul în sala de terapie, trebuie continuat acasă de către părinte. Am avut cazuri în care bariera de comunicare dintre părinții hipoacuzici și kinetoterapeut a fost în detrimentul copilului, care nu a avut parte de beneficiile maxime ale kinetoterapiei. Am ales să ajutăm acești părinți traducând în limbaj mimico gestual tot ce recomandă kinetoterapeuții și rezultatul este vizibil în beneficiul sănătății copiilor”, a declarat pentru wall-street.ro Raluca Chișu, fondatoarea Asociației Kineto Bebe.

Vezi și: Raluca Chişu, Asociația Kineto Bebe: Una din regulile managementului social este perseverența încăpățânată

Asociația Kineto Bebe lansează proiectul social de evaluări motorii gratuite ale copiilor cu părinți hipoacuzici, împreună cu interpreta LSR Lavinia Chitu.

Ideea proiectului de lege 204/2019 a plecat de la o nevoie pe cât de simplă, pe atât de dificil de atins, la prima vedere: dreptul la o viață cât mai normală pentru persoanele cu handicap. Pentru că înainte de a fi persoane cu handicap, aceștia sunt oameni.

Raluca Chișu spune că a aflat de această inițiativa legislativă de la Andreea Marin cu ceva timp în urmă, când era în stadiul de idee și a dorit încă de la început să o susțină și la nivel practic, nu numai declarativ.

Vezi și: Afaceri care produc bani pe timp de criză: compania care angajează zeci de persoane pentru a face combinezoane

”Ne-am propus să facem ceva concret pentru a aplica în viața reală principiile de nediscriminare și ne-am propus un prim obiectiv de susținere a 100 de părinți hipoacuzici. Este doar un început, căci vrem să oferim mai multă susținere și servicii corecte părinților și copiilor cu diverse nevoi speciale. Cu cât cadrul legislativ este mai clar, cu atât putem acționa mai eficient în viitor”, explică Chișu.

Este nevoie de ajutor din partea comunității de business

Perioada de pandemie a pus la grea încercare business-ul, pentru că centrele de terapie au fost închise mult timp.

Financiar reușim să susținem foarte greu toate campaniile sociale în care suntem implicați. Vrem să ajutăm cât mai mult și suntem foarte deschiși și recunoscători sponsorilor, care aleg să pună umărul alături de noi în sprijinul acestor părinți și copii. Singuri cu siguranță nu putem face tot ce ne-am propus în această direcție.

Raluca Chișu - Asociaţia Kineto Bebe

Este nevoie de mult mai multă implicare din partea noastră, a tuturor, pentru a oferi servicii nediscriminatorii și persoanelor cu nevoi speciale, conchide aceasta.

Recomandăm și Reprofilare în vreme de coronavirus: un antreprenor vrea să își transforme grădinița privată în forest school

Proiectul legislativ adoptat de Parlament a fost transmis către Președinția României pentru promulgare. Societatea civilă și mediul economic sunt provocate să susțină acest demers de nediscriminare a persoanelor cu nevoi speciale, prin adaptarea serviciilor lor la aceste nevoi specifice.

KinetoBebe este lider de piaţă în zona de recuperare pediatrică, oferind servicii de Kinetoterapie, Logopedie şi Psihologie. Centrele de Recuperare Pediatrică KinetoBebe sunt de 10 ani în București și au experiența a peste 10.000 de copii tratați, în trei clinici. Pe lângă acestea, KinetoBebe organizează conferințe și workshopuri de educare a părinților şi este coorganizator al cursurilor de formare profesională pentru kinetoterapeuți. De mai bine de un an, Centrele de Recuperare KinetoBebe sunt sub coordonarea Asociației KinetoBebe şi derulează programe prin care oferă copiilor proveniți din familii fără posibilități materiale, terapie gratuită.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri