18 August 2020

Un bebeluș a murit la două zile de la naștere, iar familia acuză medicul că a așteptat prea mult pentru cezariană. Medicul a așteptat rezultatul testului Covid-19



Acuzații de malpraxis la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, după ce un bebeluș a murit la două zile după naștere. Familia îl acuză pe medic că nu i-a făcut la timp operația de cezariană mamei, pentru că ar fi așteptat rezultatul testului Covid-19. Doctorul spune însă că a dus-o pe femeie în sala de operații imediat ce starea acesteia s-a agravat, informează Digi24.ro.

Femeia în vârstă de 42 de ani era la prima sarcină şi a fost adusă la Spitalul Judeţean de Urgenţe Alba joi noaptea. Famila susţine că medicul a refuzat să facă operaţia de cezariană şi ar fi ţinut-o în izolare până la finalizarea testului COVID-19.

Medicul povestește că femeia a fost dusă în sala de operație imediat ce s-a observat scăderea ritmului cardiac al bebelușului.

Copilul a primit nota 2 la naștere și a fost transferat la Spitalul Județean de Urgență Oradea, în stare gravă.

Bebelușul a murit la două zile de la naștere. Familia este decisă să depună plângere la colegiul medicilor și să meargă în instanță.



Citeste si