Nivelul potrivit de umiditate a aerului ar putea fi o armă în lupta cu COVID-19. Umiditatea relativă influențează puternic răspândirea virusurilor printre oameni. Camerele uscate și aerul condiționat cresc riscul de infecție, este concluzia la care au ajuns cercetătorii indieni și germani, scrie Digi24.

Ei spun că este necesară adoptarea unor standarde privind nivelul de umiditate din clădirile publice și din mijloacele de transport în comun.

În locurile cu aer umed, picătura virală - care conține apă, săruri, substanțe organice și virusuri - crește, se îngreunează și cade mai repede. Astfel, scade riscul ca alte persoane să inhaleze picăturile infecțioase.

În schimb, în aerul uscat, picăturile se micșorează prin evaporare, devin mai ușoare, ajung mai departe și plutesc mai mult în aer. Ar putea fi o explicație și pentru creșterea din ultima vreme a cazurilor de infecție în țările europene, unde este vară.

În aceste condiții, cercetătorii recomandă menținerea unei umidități optime între 40 și 60%.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri