Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat că 172 de ţări susţin iniţiativa de acces echitabil la vaccinurile împotriva coronavirusului, cunoscută ca planul COVAX, transmite Reuters.

OMS a adăugat că este nevoie urgentă de mai multe fonduri, iar statele trebuie să înceapă să îşi ia angajamente obligatorii.

"Iniţial, când va fi disponibilă o cantitate redusă (de vaccinuri), este important să furnizăm vaccinul celor expuşi la cele mai mari riscuri din întreaga lume", a declarat presei directorul organizaţiei, Tedros Adhanom Gebreyesus.

Până în prezent, 70% din populaţia lumii este acoperită, potrivit listei ţărilor care au intrat în program.

Coordonatorul pentru urgenţe al OMS, Bruce Aylward, a precizat că data-limită pentru exprimarea intenţiei de participare la COVAX este 31 august, confirmările se primesc până în 18 septembrie, iar plăţile iniţiale trebuie făcute până în 9 octombrie.

El a apreciat că "problema critică este să asigurăm o anumită cantitate de vaccin tuturor ţărilor cât mai curând posibil".

COVAX e o inițiativă comună în cadrul căreia mai multe țări depun eforturi împreună pentru a aduce un vaccin împotriva Covid-19. Cercetătorul şef al Organizaţiei Mondiale Sănătăţii (OMS), Soumya Swaminathan, a declarat că orice ţară care sprijină iniţiativa de finanţare COVAX are şanse mai mari să obţină un vaccin de succes pentru COVID-19.

COVAX este condus de alianţa pentru vaccinuri GAVI, OMS şi Coaliţia CEPI pentru inovaţiile în domeniul pregătirilor pentru epidemii. Obiectivul său este de a furniza 2 miliarde de doze de vaccinuri eficace aprobate pentru Covid-19, până la sfârşitul anului 2021.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri