Direcția de Sănătate Publică (DSP) București cere spitalelor din Capitală să pregătească locuri pentru copiii bolnavi de COVID-19.

Coordonatorul DSP București, generalul în rezervă Ionel Oprea, a declarat la Europa FM că ieri erau 12 locuri libere pentru copii în capitală. Este vorba despre cinci locuri la Institutul de Boli Infecțioase ”Matei Balș” și de șapte la Spitalul de Boli Infecțiose și Tropicale ”Victor Babeș”.

”Am dat dispoziție să se documenteze clar, să avem informație, începând din 10 septembrie câte paturi și să cerem din partea acestor spitale să ne spună clar care este capacitatea maximă de izolare a copiilor care, în mod nefericit, vor fi infectați”, a spus el.

Gen. Oprea a lansat un apel și către spitalele de pediatrie din București: ”Trebuie să ne gândim şi la celelalte spitale de pediatrie din Bucureşti. De exemplu, cum este la Grigore Alexandrescu, care e multipavilionar, putem să discutăm acolo dacă pot pune la nevoie la dispoziţie un pavilion întreg”.

În ceea ce privește începerea școlilor, el a subliniat că nu trebuie reluate cursurile în condiții normale: “Nu poţi 30 într-o clasă – depinde şi clasa cât e de mare. Trebuie aşa cum s-au făcut recomandările să se reducă la 15, să respecte distanţarea, trebuie şi o ventilaţie naturală încât să nu permită transportul viruşilor în cantitate mare”.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri