Poliţia Locală a Capitalei derulează în această perioadă acţiuni de control pentru depistarea terenurilor infestate cu ambrozie, iar până în prezent au fost identificate 54 de zone publice unde creşte această plantă alergenă, scrie Agerpres.

13 dintre aceste terenuri sunt pe domeniul public din sectoarele 1, 3 şi 5, iar poliţiştii locali s-au adresat primăriilor de sector pentru dispunerea măsurilor necesare.

"În cazul celorlalte 41 de terenuri private, sunt în curs procedurile de identificare a proprietarilor, astfel încât să se poată lua cât mai rapid toate măsurile pentru îndepărtarea acestei plante", menţionează PMB.

În prima fază, proprietarii de terenuri sunt sancţionaţi contravenţional cu avertisment (în conformitate cu prevederile art. 10 din Legea 62/2018), apoi, conform Legii de modificare nr. 129/2020, aceştia sunt pasibili de amenzi între 1.000 şi 5.000 lei (persoane fizice) şi 10.000 şi 20.000 lei (persoane juridice).

Primăria precizează că, în parcurile aflate în administrarea ALPAB, se intervine constant, în conformitate cu recomandările specialiştilor cu privire la combaterea ambroziei.

"Reamintim faptul că în anul 2019 primarul general, Gabriela Firea, a solicitat modificarea legislaţiei în vigoare - Legea nr. 62/2018, astfel încât Primăria Capitalei să deţină atribuţii de control în acest domeniu şi să poată aplica amenzi. De asemenea, ţinând cont de efectele extrem de nocive asupra populaţiei, primarul Capitalei a solicitat şi creşterea cuantumului amenzilor. Datorită acestor demersuri, începând cu data de 18 iulie, prin Legea de modificare nr. 129/2020, Primăria Capitalei şi Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti au primit atribuţii în acest sens şi astfel controalele au fost demarate în perioada imediat următoare, astfel încât această buruiană să poată fi eradicată în cel mai scurt timp. Şi cuantumul sancţiunilor a fost mărit, acesta fiind iniţial de 750 - 5.000 lei (persoane fizice) şi 5.000 - 20.000 lei (persoane juridice)".

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri