Opt focare de COVID-19 mai sunt active în judeţul Prahova, jumătate dintre acestea fiind în centre destinate îngrijirii adulţilor şi copiilor.

Potrivit datelor comunicate, marţi, de Prefectura Prahova, trei focare sunt în centre pentru îngrijirea persoanelor adulte din Breaza, Băicoi şi Urlaţi (două fiind în subordinea DGASPC), unul este la un centru de plasament din Vălenii de Munte, aflat în subordinea DGASPC, unul este în cadrul unui departament al Direcţiei de Sănătate Publică, unul într-o unitate sanitară privată din Boldeşti-Scăeni şi două la agenţi economici din municipiul Câmpina.

Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19 în Prahova este de 328, dintre care 295 de paturi sunt ocupate. La ATI, 19 din cele 20 de locuri alocate bolnavilor cu SARS-CoV-2 au fost raportate ca fiind ocupate. Unitatea mobilă de Terapie Intensivă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti este, în continuare, indisponibilă din cauza unei defecţiuni tehnice la instalaţia de climatizare.

De la începutul epidemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Prahova au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 4.287 de persoane. Din totalul celor confirmaţi de la începutul epidemiei, 141 de prahoveni au decedat.

Cele 57 de persoane nou confirmate cu SARS-CoV-2 în Prahova fac parte din următoarele categorii de vârstă: 0-18 ani - 2, 19 ani -29 ani - 5, 30 ani -39 ani - 7, 40 ani -49 ani - 13, 50 ani -59 ani - 6, 60 ani -69 ani - 11, 70 ani -79 ani - 9, peste 80 de ani - 4.

De la intrarea în vigoare a Legii 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, la nivelul judeţului Prahova, Direcţia de Sănătate Publică a emis 1038 de decizii de izolare şi 4.030 de decizii de carantină.

Numărul de teste realizat în judeţ, de la începutul epidemiei şi până în prezent, este de 20.427 (nu sunt incluse în acest număr testele efectuate la cerere), conform centralizării DSP Prahova.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri