Peste 34% din totalul cazurilor de COVID-19 s-au înregistrat, în săptămâna 24 - 30 august, în Bucureşti, Iaşi, Prahova, Bacău şi Braşov, informează, marţi, Institutul Naţional de Sănătate Publică, citat de Agerpres.

Potrivit raportului săptămânal de supraveghere care are la bază date raportate până la 30 august, în săptămâna 24 - 30 august, 34,3% din totalul cazurilor s-au înregistrat în Bucureşti, Iaşi, Prahova, Bacău şi Braşov.

INSP arată că 28,5% din totalul deceselor cauzate de noul coronavirus au fost înregistrate în Arad, Timiş, Bihor, Bucureşti şi Suceava.

În şapte judeţe şi municipiul Bucureşti se înregistrează o rată de incidenţă cumulată peste 100 de cazuri/ 100.000 locuitori.

Un trend ascendent faţă de săptămâna anterioară se înregistrează în 10 judeţe - Bacău, Botoşani, Brăila, Constanţa, Giurgiu, Harghita, Iaşi, Sălaj, Teleorman, Tulcea - şi în municipiul Bucureşti, precizează sursa citată.

Potrivit INSP, 1 din 20 de cazuri a fost înregistrat la personal medical.

Totodată, 80,1% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 59,7% - la bărbaţi.

Sursa citată menţionează că 94,8% din toţi cei decedaţi aveau cel puţin o comorbiditate asociată: afecţiuni cardiovasculare, neurologice, renale, pulmonare, diabet, obezitate, neoplasm.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri