Pacienții cu coronavirus internați la Spitalul Victor Babeș din Timișoara sunt tratați cu o nouă tehnică. Aceasta era folosită în cazul altor boli pulmonare, pentru a preveni insuficiența respiratorie. Nu este pentru prima dată când medicii de la Timișoara aplică un tratament inovator.

Medicii timișoreni folosesc această nouă tehnică de tratament non-invaziv de câteva săptămâni. Practic, pacienților li se montează pe față o mască, care îi ajută să respire mai ușor, scrie Digi24.

Tehnica era aplicată până acum pentru alte afecțiuni, pentru bolnavii care aveau dificultăți de respirație, dar acum, medicii o folosesc pentru a scădea numărul pacienților infectați cu coronavirus, în scopul de a scădea numărul celor care vor ajunge să aibă nevoie de ventilație mecanică în secția de terapie intensivă.

Medicii spun că această mască îi ajută pe pacienți să respire, procedura fiind diferită de cea de ventilație mecanică, aplicată în secția de terapie intensivă, unde pacientul ajunge când deja starea lui este gravă.

În Timișoara sunt 20 de astfel de aparate, iar cinci pacienți beneficiază deja de această tehnică.

Medicii spun că în ultimele săptămâni au folosit acest tratament și că pacienții care au beneficiat de noua tehnică nu au mai ajuns la terapie intensivă.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri