Un vaccin anti-Covid-19 dezvoltat și testat în Rusia a generat anticorpi la zeci de subiecți studiați și, în timp ce vaccinul a cauzat adesea efecte secundare, cum ar fi febra, acele reacții adverse au fost în mare parte ușoare, potrivit datelor publicate în revista medicală The Lancet, scrie CNN.

Rusia a atras critici când a anunțat în luna august primul vaccin aprobat din lume pentru coronavirus, chiar înainte de finalizarea studiilor cruciale din faza a 3-a a testărilor, scrie Digi24.

În studiile de fază 1 și 2 ale vaccinului, numit Sputnik V, toți cei 76 de participanți la studiu au dezvoltat anticorpi împotriva virusului care provoacă Covid-19, potrivit raportului publicat vineri în revista The Lancet.

Cantitatea de anticorpi generată de vaccin a fost similară cu răspunsul imun pe care l-au avut oamenii după recuperarea naturală după boala Covid-19, potrivit studiului.

Cercetătorii au analizat, de asemenea, răspunsurile de la celulele T, o altă componentă a sistemului imunitar.

Oamenii de știință care nu au fost implicați în studiu au spus că, deși rezultatele sunt un semn pozitiv, doar studii mai mari, de fază 3, pot confirma dacă vaccinul previne efectiv boala Covid-19.

Sursa foto: Orpheus FX / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri