Costul viitorului vaccin anti-COVID-19 dezvoltat de laboratoarele Sanofi și GSK „nu este încă pe deplin stabilit”, dar va fi „sub 10 euro”, a declarat Olivier Bogillot, președintele Sanofi Franța.

„Prețul vaccinului nu este stabilit în totalitate, pentru că încă mai evaluăm costurile de producție, dar va fi sub zece euro”, a anunțat Olivier Bogillot, șeful Sanofi Franța, citat de Reuters.

Bogillot a adăugat că prețul de vânzare speculat pentru vaccinul dezvoltat de AstraZeneca va fi de numai 2,5 euro: „Noi ne folosim resursele noastre, ne plătim cercetătorii noștri, avem propriile centre de cercetare. Ei și-au externalizat procesul de producție”.

Comisia Europeană a încheiat contracte pentru câte 300 de milioane de doze de vaccin atât cu Sanofi, cât și cu AstraZeneca.

Ambele companii au început în ultimele două săptămâni prima fază de testare clinică a serurilor. Francezii și-au propus să termine testele în decembrie și să primească certificarea în prima jumătate a anului viitor.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri