Aproximativ 90% dintre angajații Sinovac Biotech Ltd și familiile acestora au fost vaccinați experimental împotriva coronavirusului. Este vorba despre un vaccin dezvoltat de firma chinezească în cadrul programului național de urgență, a declarat duminică directorul companiei.

Amploarea programului de urgență, lansat de China în luna iulie, dar despre care se știu puține detalii, arată cât de mult se folosesc vaccinuri experimentale în speranța de a proteja lucrătorii esențiali împotriva unei potențiale reapariții a coronavirusului, chiar dacă studiile sunt încă în curs de desfășurare, scrie Reuters.

Programul este destinat grupurilor specifice, inclusiv personalului medical și celor care lucrează în retail sau în sectoarele de transport și servicii.

Sinovac, al cărui vaccin împotriva coronavirusului - CoronaVac - se află în faza 3 de dezvoltare și care a fost inclus în schema de urgență, a fost administrat la aproximativ 2.000 până la 3.000 de angajați, dar și familiilor acestora în mod voluntar, a declarat pentru Reuters CEO-ul Yin Weidong.

″În calitate de dezvoltator și producător de vaccinuri, un nou focar ar putea avea un impact direct asupra producției noastre de vaccinuri”, a spus Yin la un târg internațional din Beijing, explicând de ce compania sa a fost inclusă în programul de urgență.

Datele colectate din program ar putea oferi dovezi ale eficienței vaccinului, dar aceste date, care nu fac parte din protocoalele înregistrate ale studiilor clinice, nu vor fi utilizate ca materiale principale pe care autoritățile de reglementare le examinează pentru a decide dacă se aprobă vaccinul pentru uz comercial, a mai spus Yin.

El a spus că cei care au ales să fie vaccinați, inclusiv soția și părinții săi, au fost informați cu privire la potențialele efecte secundare.

Yin a mai spus că medicii au întrebat toți participanții despre starea de sănătate înainte de vaccinare, iar rata de apariție a reacțiilor adverse în rândul celor vaccinați a fost „foarte scăzută”.

Efectele secundare după administrarea CoronaVac includ oboseală, febră și dureri ușoare, conform rezultatelor unui studiu intermediar sponsorizat de Sinovac, care a implicat 600 de participanți.

Sursa foto: angellodeco / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri