Nouă companii farmaceutice s-au angajat să ''respecte integritatea procesului ştiinţific'' în contextul presiunii cu care se confruntă pentru a produce rapid un vaccin anticoronavirus, relatează agenţia DPA.

Într-o declaraţie comună, producătorii de medicamente au dat asigurări că vor transmite vaccinuri spre aprobare doar după demonstrarea siguranţei şi eficacităţii lor prin ''studii clinice de amploare şi de înaltă calitate'', scrie Agerpres.

Companiile au promis că ''siguranţa şi starea de bine a indivizilor vaccinaţi va fi întotdeauna prioritatea noastră principală''.

Angajamentul este semnat de directorii executivi ai AstraZeneca, BioNTech, GlaxoSmithKline, Johnson & Johnson, Merck, Moderna, Novavax, Pfizer şi Sanofi.

Reamintim că AstraZeneca este prima companie cu care Uniunea Europeană a semnat un contract pentru 300 de milioane de doze din vaccinul împotriva COVID-19.

''Considerăm că acest angajament va contribui la asigurarea încrederii publicului în procesul riguros ştiinţific şi de reglementare prin care vaccinurile COVID-19 sunt evaluate şi pot fi în cele din urmă aprobate'', au spus ei.

Iniţiativa neobişnuită vine în contextul îngrijorărilor potrivit cărora presiunea politică de a lansa rapid vaccinurile ar putea submina încrederea publicului în acestea, ceea ce ar putea descuraja oamenii să se vaccineze, notează DPA.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a vorbit despre posibilitatea de a avea un vaccin înainte de alegerile prezidenţiale din noiembrie, dar nu este clar dacă oamenii de ştiinţă vor avea încredere în eficacitatea şi siguranţa dozelor până atunci.

Companiile din întreaga lume şi-au accelerat eforturile de cercetare pentru vaccinuri, multe progrese fiind raportate.

Guvernele sunt dornice să limiteze pandemia de coronavirus şi să permită întoarcerea la normalitate după ce măsurile de carantină şi distanţare fizică au afectat miliarde de persoane.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri