România se află la o zi distanță de pragul de 100.000 de cazuri de infectare cu noul virus. În aceste condiții, regulile de protecție nu au devenit o cutumă, iar focarele continuă să apară, chiar dacă au dimensiuni reduse. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta”, avertizează asupra celor întorși din concediu, care pot fi asimptomatici sau au simptome ușoare. Aceștia sunt cei care creează focare la locurile de muncă din București sau din țară.

Direcția în care ne îndreptăm nu este una care să ne inducă ideea de relaxare. Majoritatea persoanelor care au fost în concedii și s-au întors la locurile de muncă au dat naștere unor mici focare de infecție, ceea ce este îngrijorător”, a declarat Beatrice Mahler, pentru wall-street.ro.

Ne apropiem de 100.000 de cazuri, o cifră-prag pe care ne așteptăm de câteva zile să o atingem.

Medicul pneumolog a făcut apel către angajatori pentru aplicarea și verificarea respectării normelor de protecție.

Citește și: FOTO - Cum (nu) sunt respectate regulile de protecție într-un oraș din Germania

”Masca de protecție trebuie purtată tot timpul. Ar trebui să renunțăm la socializare, măcar pentru o perioadă. Putem bea cafeaua sau fuma țigara și singuri”, a mai spus Mahler.

În acest context epidemic, managerul ”Marius Nasta” atrage atenția și asupra situației în care se află Bucureștiul, municipiul care continuă să dețină primul loc la numărul de noi cazuri. Deși nu mai este o cifră record, Bucureștiul reprezintă un nucleu al infectărilor cu noul virus.

Cât despre situația pacienților internați în ”Marius Nasta”, managerul unității afirmă că simptomatologia se încadrează în două categorii: forme moderate și forme severe, cu afectare pulmonară.

Vezi și: Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta”: Nu putem fi restrictivi cu toată populația României

”Nu există o evoluție favorabilă a cazurilor internate în ”Marius Nasta”, mai spune Mahler.

Nu în ultimul rând, Beatrice Mahler s-a referit și la numărul cazurilor reconfirmate, unde, spune aceasta, atenția trebuie îndreptată asupra procedurii de recoltare.

”Dacă celui infectat i s-a recoltat din nou proba la o distanță de maximum opt zile de la momentul infectării, situația nu este îngrijorătoare. În schimb, dacă recoltarea are loc după 14 zile de la stabilirea diagnosticului inițial, lucrurile capătă o nuanță diferită”, a explicat Beatrice Mahler, pentru wall-street.ro.

Te poate interesa și: Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta”: Mă îngrijorează vârsta oamenilor care ajung în ATI

Până astăzi, 10 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 99.684 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 41.010 pacienți au fost declarați vindecați și 12.568 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. În plus, alte 47 de decese au fost raportate în ultimele 24 de ore.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri