Vaccinul împotriva noului coronavirus dezvoltat de Pfizer ar putea fi distribuit americanilor înainte de sfârşitul acestui an, dacă i se va dovedi siguranța și eficacitatea, a declarat directorul companiei, Albert Bourla, potrivit CNBC.

Bourla a spus că Pfizer ar trebui să aibă principalele rezultate ale unui studiu clinic de fază finală, destinate Administraţiei pentru Medicamente şi Alimente (FDA) din Statele Unite, până la sfârşitul lunii octombrie.

”Dacă FDA aprobă vaccinul, compania este pregătită să distribuie sute de mii de doze”, a afirmat Bourla.

Pfizer colaborează pentru dezvoltarea unui vaccin împoriva noului coronavirus cu compania germană BioNTech.

Vezi și: Verona a început testarea pe voluntari a vaccinului italian împotriva Covid-10

În luna iulie, guvernul SUA a anunţat că va plăti companiei 1,95 de miliarde de dolari pentru producerea şi livrarea a 100 de milioane de doze de vaccin, dacă acesta se va dovedi a fi sigur şi eficace.

Acordul face parte din programul Operation Warp Speed, creat de administraţia Trump pentru a accelera dezvoltarea şi producţia de vaccinuri şi tratamente împotriva noului coronavirus.

Te poate interesa și: Vaccinul anti-COVID făcut în Europa va costa mai puțin de 10 euro

Vaccinul experimental al Pfizer conţine material genetic numit mesager ARN, sau mARN, despre care cercetătorii speră că provoacă sistemul imunitar să lupte cu virusul.

Pfizer este una dintre trei companii care desfăşoară studii clinice finale pentru un vaccin. Celelalte două companii sunt Moderna şi AstraZeneca. Aceasta din urmă a anunţat că va relua studiul clinic întrerupt temporar din motive de siguranţă.

Citește și: Luptă acerbă pentru obținerea vaccinului anti-COVID. Prin ce mecanism va ajunge la pacienții români?

Sâmbătă, Pfizer a solicitat FDA propunerea de a extinde studiul său de fază finală pentru a include până la 44.000 de participanţi, o creştere semnificativă faţă de ţinta iniţială de 30.000 de participanţi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri