Anthony Fauci, renumitul imunolog american: Trei sfaturi pentru întărirea IMUNITĂȚII

Sosirea toamnei aduce o serie de amenințări asupra sistemului imunitar, mai ales, în acest nou context pandemic. Suplimentele alimentare sunt cele mai căutate soluții pentru întărirea imunității, fiind sezonul vitaminelor D și C în farmacii. Însă, comparativ cu această tendință a noastră, iată care sunt cele trei sfaturi date de dr. Anthony Fauci pentru protejarea în fața virusurilor și bacteriilor, potrivit BusinessInsider.com.

În primul rând, Fauci îndeamnă la respectarea orelor de odihnă. Pare simplu, însă pentru mulți dintre noi, cele opt ore de somn pe noapte sunt un obiectiv greu de atins.

În al doilea rând, orele de somn sunt urmate de o bună și corectă alimentație. Fructele și legumele sunt printre primele recomandări ale medicului. În acest sens, Fauci susține dieta mediteraneană, bogată în ulei de măsline, fructe și pește.

Nu în ultimul rând, dr. Anthony Fauci avertizează asupra reducerii nivelului de stres. Stresul este unul dintre primele elemente care afectează sistemul imunitar. În acest sens, Fauci recomandă câteva exerciții pe zi, meditație, relaxarea cu o baie caldă, masajul, ascultarea diverselor melodii, petrecerea timpului singur sau reversul medaliei, petrecerea timpului cu prietenii sau cu persoanele pe care le îndrăgim.

Toate acestea, realizate împreună, susține Fauci, sunt cele mai bune arme pentru menținerea unui sistem imunitar puternic, arme chiar mai bune decât orice supliment alimentar sau vitamine.

Citeste si:
Anthony Fauci: Lansarea prematură a unui vaccin anti-COVID poate fi...
Anthony Fauci: Lansarea...

Sursa foto: Agerpres FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri