Nou-născuţii din sud-estul ţării vor putea beneficia în curând de o secţie modernă de neonatologie, prin achiziţionarea şi instalarea unor echipamente medicale necesare funcţionării Compartimentului de Terapie Intensivă Neonatală a Spitalului Judeţean Constanţa, potrivit Agerpres.

Următoarea etapă o reprezintă obţinerea de către spital a avizului şi a autorizaţiei de funcţionare necesare, moment în care noua secţie va fi deschisă şi va putea primi până la 30 de nou-născuţi care necesită îngrijiri medicale.

Investiţia se ridică la o valoare totală de 2.060.000 milioane de euro, fonduri puse la dispoziţie de Fundaţia Vodafone România (1.540.000 de euro), Asociaţia Dăruieşte Aripi (280.000 de euro) şi Asociaţia Inima Copiilor (240.000 de euro).

Contribuția Fundației Vodafone România (și a asociațiilor partenere — Asociația Dăruiește Aripi și Asociația Inima Copiilor) a constat în :

  • Finanțarea lucrărilor de renovare, reamenajare a spațiului și dotare cu mobilier nou a Compartimentului de Terapie Intensivă Neonatală din Spitalul Județean Constanța, finalizate în septembrie 2019 ;
  • Instalarea unei soluții de telemedicină modernă, care permite transmiterea securizată de imagini și parametri medicali, în timp real, urmărirea de la distanță a semnelor vitale ale pacienților și organizarea de videoconferințe pentru personalul medical, în septembrie 2019 ;
  • Investiția totală pentru cele enumerate mai sus s-a ridicat la 2.060.000 milioane de euro.

Cât despre contribuția Consiliului Județean Constanța, aceasta a constat în:

  • Achiziţionarea şi instalarea echipamentelor medicale necesare funcționării Compartimentului de Terapie Intensivă Neonatală,
  • Dotarea Spitalului Județean cu un generator electric pentru suplimentarea energiei electrice necesară Secției;
  • Această investiție s-a făcut din bugetul Consiliului Județean Constanța.

Următoarea etapă este obținerea avizului şi a autorizației de funcţionare necesare, de către Spitalului Județean Constanța, pentru ca acest Compartiment să poată deveni funcțional.

Telemedicina în Spitalul Județean Constanța

În septembrie 2019, Fundaţia Vodafone România a finalizat lucrările de renovare şi modernizare la standarde europene a compartimentului, precum şi dotarea acestuia cu o soluţie de telemedicină.

"Lucrările de renovare şi modernizare a Compartimentului de Terapie Intensivă Neonatală din Spitalul Judeţean Constanţa au demarat în august 2017. (...) Pe lângă renovarea, reamenajarea spaţiului şi dotarea cu mobilier, noua secţie beneficiază şi de o soluţie de telemedicină modernă, care permite transmiterea securizată de imagini şi parametri medicali, în timp real, urmărirea de la distanţă a semnelor vitale ale pacienţilor şi organizarea de videoconferinţe pentru personalul medical", precizează sursa citată.

Anual, în Secţia de Terapie Intensivă Neonatală primesc îngrijire peste 1.000 de copii născuţi cu afecţiuni medicale sau prematur din judeţele Constanţa,Tulcea, Ialomiţa, Călăraşi, Brăila şi Galaţi, iar aceasta nu mai fusese renovată, decât parţial, din 1968, anul construirii spitalului.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri