Noul tip de coronavirus devine din ce în ce mai contagios. Este concluzia unui studiu realizat de cercetătorii americani, care mai arată că modul în care virusul acționează este într-o continuă schimbare și își va modifica structura chiar și după apariția unui vaccin. Biologul Răzvan Popescu-Mirceni a spus că tendința virusului în următorii câțiva ani va fi să își atenueze efectele de natură letală, dar să își crească nivelul de contagiozitate, scrie Digi24.

Încă de când a debutat pandemia de coronavirus, oamenii de știință au căutat să afle cum arată structura acestui virus, ca să poată găsi mai repede un tratament. În cazul acestui studiu făcut în America au fost analizate 5.000 de secvențe genetice ale virusului și s-a constatat că el nu a devenit mai letal, ci doar mai contagios. Pe măsură ce se transmite de la o persoană la alta își modifică și structura.

Orice infecție virală care se replică de un număr mai mare va suferi mutații. Mutațiile sunt un lucru firesc, apar extrem de multe, dar multe nu sunt viabile, nu trec mai departe.

Răzvan Popescu-Mirceni, biolog

Virusologii spun că măsurile de protecție cum este de exemplu distanțarea socială reprezintă o barieră în calea virusului. Însă dacă virusul se va transmite tot mai ușor, va învăța cum să treacă peste aceste bariere.

De aceea, mai specifică experții, noul tip de coronavirus va suferi mutații chiar și după ce va apărea un vaccin, ceea ce înseamnă că acesta va trebui modificat, astfel încât să fie eficient.

Sursa foto: Anna Shvets/Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri