În cadrul unui interviu acordat postului de televiziune Digi24, Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a declarat că electoratul trebuie să aibă în vedere respectarea unor reguli simple: purtarea obligatorie a măștii de protecție, menținerea distanței sociale și utilizarea dezinfectantului.

Pe lângă cele trei măsuri, pe care le cunoaștem deja cu toții, ministrul Sănătății a adăugat că la alegerile locale din anul acesta va exista un culoar separat pentru cei care prezintă simptome COVID-19. În plus, acesta a atras atenția asupra prioritizării actului de vot pentru persoanele în vârstă sau pentru cele care prezintă simptome ale virusului.

În acest sens, în fiecare secție de vot va exista câte o cabină specială, destinată persoanelor care pot avea ușoară simptomatologie.

E un an atipic, am spus-o încă de la început. Nu am avut un 1 mai la fel, nu am avut Rusalii la fel, nu am avut un început de an școlar la fel, prin urmare, nici alegerile locale nu se vor desfășura așa cum știam până acum.

În aceeași ordine de idei, Tătaru a menționat că e necesar să avem un traseu cât mai scurt către cabina de vot, încercând să ne mișcăm cât putem de repede cu această acțiune.

Cum vor vota pacienții internați?

Date fiind condițiile pandemice prin care trecem, peste 7.000 de români se află internați în spitalele COVID-19 din România.

În cazul acestora, votul se va desfășura folosind urna mobilă. Din acest punct de vedere, Nelu Tătaru a descris ”itinerariul” acestei urne mobile.

Pentru început, urna mobilă va ajunge la cei care nu se pot deplasa din diferite motive, altele decât COVID-19. Ulterior, aceasta va fi dusă, pe rând, către cei aflați în carantină, cei aflați în izolare, iar în final, vor vota pacienții internați.

Nu în ultimul rând, cei care vor număra voturile celor mai sus menționați vor fi nevoiți să poarte echipament de protecție. Cât despre cei care se află alocați secțiilor de vot, Tătaru a precizat că aceștia vor purta măști și mănuși.

Pentru alegerile locale din acest an, Miniserul Sănătății a achiziționat aproximativ 11 milioane de mănuși, 5.300.000 de măști și circa 40.000 de litri de dezinfectant. Aceste materiale au fost distribuite în secțiile de vot din întreaga țară.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri