Bosch a dezvoltat un nou test rapid pentru dispozitivul său de analiză Vivalytic, pentru detectarea agentului patogen SARS-CoV-2. Testul oferă un rezultat fiabil în 39 de minute și, în prezent, este cel mai rapid test de reacție în lanț a polimerazei (PCR) la nivel mondial. Noul test rapid Bosch este destinat utilizării descentralizate în centrele de testare mobile din stațiile de service de pe autostrăzi sau din aeroporturi.

Persoanele pentru care este efectuat testul pot obține un rezultat fiabil în timp ce se află la locul de testare. Disponibil acum în Europa, testul aprobat de Comisia Europeană, ajută la evitarea petrecerii timpului în carantină, ușurează activitatea laboratoarelor și contribuie la siguranța călătoriilor și a muncii.

Unul dintre elementele principale pentru combaterea pandemiei de coronavirus este identificarea rapidă a surselor de infecție. De aceea, după primul nostru test pentru coronavirus, ne-am concentrat pe dezvoltarea unuia și mai rapid.

dr. Volkmar Denner, președintele consiliului de administrație al Robert Bosch GmbH

Dezvoltarea noului test singleplex PCR Bosch face parte dintr-un proiect de cercetare și dezvoltare finanțat de Ministerul Federal German al Educației și Cercetării (BMBF). Așa cum spune ministrul federal al educației și cercetării, Anja Karliczek, „este important ca oamenii să știe cu claritate care este starea lor de sănătate cât mai rapid posibil.

Testul are o sensibilitate de 98 de procente și o specificitate de 100 de procente. Pentru a-l dezvolta, filiala Bosch, Bosch Healthcare Solutions și-a unit forțele cu compania germană de biotehnologie R-Biopharm, un furnizor important de teste manuale PCR, extrem de sensibile. Testele PCR sunt considerate standardul de aur al metodelor de testare.

Testarea simultană a cinci probe

Bosch a lansat primul test rapid pentru dispozitivul său de analiză Vivalytic la sfârșitul lunii martie, după doar șase săptămâni de dezvoltare. Ca test multiplex, verifică simultan probele cu privire la virusul SARS-CoV-2 și la alte nouă boli respiratorii în două ore și jumătate. Noul test accelerat este destinat în exclusivitate testării pentru SARS-CoV-2.

Iar activitatea de dezvoltare este încă în plină desfășurare la Bosch: de la începutul lunii octombrie 2020, va fi posibilă evaluarea simultană a cinci probe într-un singur cartuș de testare și la o viteză comparabilă. Bosch sporește astfel capacitatea de testare disponibilă, permițând prelucrarea complet automatizată a peste 160 de probe pe zi cu ajutorul unui dispozitiv Vivalytic.

În plus, software-ul optimizat va reduce în următoarele săptămâni timpul de obținere a rezultatului testului SARS-CoV-2 pentru probe pozitive.

Dispozitiv de analiză Vivalytic: ușor de utilizat la locul de testare

Avantajele testului rapid Bosch constau nu numai în analiza rapidă, ci și în ușurința utilizării. Este prelevată o probă din nasul sau gâtul pacientului folosind un tampon steril și este introdusă în cartușul de testare. Apoi, cartușul de testare, care conține deja toți reactivii necesari pentru testare, este introdus în dispozitivul Vivalytic pentru analiză automatizată.

Dispozitivul de analiză Vivalytic este conceput pentru a fi ușor de utilizat; personalul medical necesită doar o scurtă pregătire cu privire la modul de utilizare. Dezvoltarea sistemului Vivalytic, care include un dispozitiv de analiză și cartușe de testare, a rezultat dintr-o colaborare de lungă durată între cercetarea corporativă și ingineria avansată Bosch și Bosch Healthcare Solutions.

Până la finalul anului, Bosch intenționează să atingă o capacitate de un milion de teste. Deoarece cererea pentru dispozitivul de analiză și testele rapide rămâne ridicată, compania lucrează îndeaproape cu furnizorii săi pentru a maximiza capacitatea și a spori în continuare oferta.

Grupul Bosch este prezent pe piaţa din România de peste 25 de ani şi numără peste 8.000 de angajaţi în cinci entităţi. În anul 2019, Bosch a înregistrat un volum de vânzări de 436 milioane de euro pe piaţa din România. Vânzările totale nete, incluzând vânzările companiilor neconsolidate și livrările interne către companiile afiliate, au atins 1,4 miliarde de euro. Pe lângă centrul de cercetare – dezvoltare din Cluj şi unităţile sale de producţie pentru Soluţii de mobilitate din Cluj şi din Blaj, Bosch mai operează şi o unitate de producţie de tehnologie industrială, localizată de asemenea în Blaj, precum şi un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timişoara. În Bucureşti, Bosch operează un birou de vânzări pentru produsele sectoarelor Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. În plus, o filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piaţa electrocasnicelor, are sediul, de asemenea, în capitala ţării.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri