Focar de COVID-19 la Centrul de Transfuzie din Bistrița

În urma testărilor periodice efectuate personalului din centrele de transfuzie din țară, au fost depistate pozitiv cu virusul SARS-COV-2 un număr de 12 persoane angajate ale Centrului de Transfuzie Sanguină Bistrița.

Astăzi, 29 septembrie, este în curs de desfășurare ancheta epidemiologică în cadrul acestui centru, iar activitatea a fost oprită până la finalizarea măsurilor care vor fi dispuse de către DSP Bistrița Năsăud.

A fost efectuată o dezinfecție la sediul centrului, urmând ca la ora 18:00 sa fie realizată o nouă dezinfecție.

Menționăm ca la nivelul CTS Bistrița Năsăud au fost implementate și respectate normele de protecție sanitară în vigoare, iar componentele sanguine puse la dispoziția unităților sanitare din județ sunt sigure. Virusul SARS-COV-2 nu este transmisibil prin sânge/transfuzie.

Asigurarea necesarului cu componente sanguine a unităților sanitare din județul Bistrița Năsăud nu va fi afectată. Până la redeschiderea Centrului de Transfuzie Sanguină din Bistrița, Centrele de Transfuzie Sanguină din Cluj și Maramureș vor asigura necesarul de componente sanguine pentru unitățile sanitare de pe raza județului Bistrița.

Citeste si:
Bistriţa-Năsăud: Al treilea transport ilegal de cherestea, în zece...
Bistriţa-Năsăud: Al treilea...

Institutul Național de Hematologie Transfuzională "Prof.C.T.Nicolau" București va supraveghea în continuare modul în care sunt aplicate normele de protecție sanitară și testarea periodică a personalului din Centrele de Transfuzie Sanguină din țară.

Sursa foto: Ibrahim Boran/Unsplash

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri