Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că, în acest moment, nu se impune instituirea stării de urgenţă, ci respectarea regulilor de protecţie sanitară pentru a limita creşterea progresivă de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

"Starea de urgenţă, în acest moment, nu se impune. Se impune respectarea acestor reguli pentru a limita această creştere progresivă, deocamdată, pe care o avem pe numărul de cazuri noi. Nu putem limita această creştere decât respectând regulile, scăzând transmiterea în comunitate şi, efectiv, şi numărul de cazuri de la o zi alta", a precizat Nelu Tătaru, într-o conferinţă de presă la Ministerul Educaţiei.

Întrebat dacă ar trebui să fie îngrijorător faptul că şi vineri au fost raportate peste 2.000 de cazuri de COVID 19, ministrul a spus: "Pe o parte dintre noi care nu credem şi nu înţelegem, ar trebui să ne îngrijoreze, ceilalţi ar trebui să avem o precauţie accentuată".

"Fiecare activitate, fiecare reglementare care s-a făcut odată cu revenirea la normalitate, începând cu 1 septembrie, are şi norme de aplicare, haideţi să le aşteptăm şi să le vedem că sunt puse în practică", a spus Tătaru.

Ministrul a precizat că aplicarea normelor privind protecţia sanitară a fost discutată cu inspectorii şcolari în cadrul unei reuniunii la Ministerul Educaţiei, la care a participat şi premierul Ludovic Orban.

"Astăzi am discutat la Ministerul Educaţiei, tocmai acest lucru cu toţi inspectorii şcolari judeţeni, avem un parteneriat, atît noi, părinţii, profesorii, fiecare avem o parte pe care trebuie să o respectăm", a spus Tătaru.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri