Șerban Bubenek, președintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, a declarat la Digi24, că în România nu există transparență cu privire la felul în care este alocat medicamentul Remdesivir, esențial în tratarea cazurilor foarte grave de Covid-19.

Șerban Bubenek a arătat că, la un calcul simplu, aproximativ 1.900 de romani dintre cei care au ajuns la secțiile de terapie intensivă nu au primit Remdesivir, însă nu există date cu privire la câți dintre aceștia au murit din cauza coronavirusului. El mai spune că „România nu primește acest medicament la necesitățile pe care le are” dar și că personalul medical este insuficient pentru gestionarea unei epidemii ieșite de sub control.

El concluzionează, atrăgând atenția în același timp, că „pandemia va fi, în absența unui vaccin, învinsă și stăvilită, dacă va putea fi stăvilită, numai printr-un comportament absolut normal și responsabil de cetățean de secol 21”.

Citeste mai mult pe Digi24.

Sursa foto: Tobias Arhelger / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri