Klaus Iohannis a vizitat vineri sediul Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), prilej cu care a transmis câteva declarații, în contextul în care România a înregistrat un nou record absolut de cazuri de coronavirus: 3186.

„Am vrut să am o discuție directă cu experții care se ocupă de acest domeniu. Am găsit o instituție cu oameni foarte deidcați, competenți, care se străduiesc să facă față unei situații foarte complicate, de pandemie (...) Am apreciat și munca pe care o fac și proiectele care sunt în curs.

Despre pandemie am discutat destul de mult, mi s-a prezentat viziunea care s-a format aici la institut și m-am bucurat să aflu că abordarea noastră este cam la fel. Nu trebuie să intrăm în panică, ci trebuie să știm că este o situație destul de gravă (... ).

Dacă vrem să avem o viață apropiată de normalitate, trebuie să avem în vedere deja normele arhicunoscute, să purtăm masca, să menținem distanța, să evităm aglomerările. Acolo unde în anumite localități incidența este mai mare, trebuie introduse restricții (...)

Am convenit în discuția pe care am avut-o să se lucreze la o metodologie care să permită luarea unor decizii mai rapide, mai eficiente și mai corelate cu situația din fiecare localitate. În acest fel vom putea fi mai eficienți, vom putea lua mai rapid măsurile care se impun, vom putea evita restricțiile prea dure. Însă, măsurile de baza rămân cele discutate: masca, igienă, distanța.

Toți specialiștii cred că masca e extrem de utilă pentru a nu mai avea o asemenea răspândire”, a declarat Klaus Iohannis.

În declarațiile sale, Șeful Statului a mai precizat că nu se impune introducerea stării de urgență, ci doar introducerea unor restricții locale, acolo unde incidența la mia de locuitori este foarte mare.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri