Platourile sau evoluția pandemiei cu dinți de fierăstrău nu mai este o realitate în răspândirea coronavirusului în România. Țara noastră face față valului al doilea, cu peste 3.000 de cazuri noi raportate zilnic și cu peste 600 de pacienți internați în ATI. Iată o centralizare a datelor săptămânii 5-11 octombrie, săptămâna în care coronavirusul a apropiat România de un colaps sanitar.

După situația europeană o arată, acest al doilea val este mult mai violent, nu neapărat prin formele severe manifestate, cât prin nivelul de contagiozitate. Prin urmare, focarele se creează mult mai ușor în cadrul locurilor de muncă sau al celor de distracție. Restricțiile au început să apară la nivel internațional, iar România nu rămâne în urmă cu acest lucru.

Prima măsură luată de către autoritățile europene a fost închiderea sau limitarea programului pentru spațiile de socializare, unde oamenii uită de regulile de protecție, cum ar fi cafenele, baruri, restaurante, dar și cinema-uri, teatre sau școli.

Prin urmare, totalul săptămânii 5-11 octombrie este de 19.383 de cazuri, din 162.293 de teste. Testarea realizată la un nivel mai extins a dat roade în România, în sensul în care numărul celor infectați s-a dovedit a fi mult mai mare. În plus, în decursul săptămânii au decedat 408 oameni infectați cu noul coronavirus, printre care, cea mai tânără victimă fiind un băiețel de 4 ani din județul Mureș, care a prezentat o serie de comorbidități.

Vezi și: Dr. Beatrice Mahler: Nu suntem departe de situația Italiei de la începutul pandemiei

În altă ordine de idei, platourile despre care Ministrul Sănătății vorbea, au căpătat alte forme, România depășind rapid 3.000, chiar 3.500 de cazuri. Recordul de cazuri al săptămânii a avut loc pe data 10 octombrie, când România a sărit de 150.000 de infectări la nivel național, înregistrând 3.517 noi cazuri, în 24 de ore.

Totodată, săptămâna aceasta, în unitățile medicale suport COVID-19, au fost nou internate alte 1.286 de persoane, totalul celor din spitale fiind de 9.112, dintre care 628 la ATI.

Citește și: Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta”: Persoanele care se întorc din concedii creează mici focare la locurile de muncă

Din punct de vedere al deceselor, recordul săptămânii a fost înregistrat pe 07 octombrie, când au fost raportate 82 de victime ale noului coronavirus. Cât despre pacienții internați în ATI, recordul a fost de 629, înregistrat pe 10 octombrie.

Și la nivelul testelor efectuate a fost raportat un record, cele mai multe testări efectuate fiind raportate pe 8 octombrie și anume, un număr de 30.191 de kit-uri utilizate.

Te poate interesa și: Dr. Emilian Imbri: E timpul pentru refacerea criteriilor de internare a pacienților COVID-19

O veste bună vine de la pacienții vindecați, în număr de 9.807 săptămâna aceasta, cazurile active pe teritoriul României fiind de 31.930 de pacienți.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri