11 Octombrie 2020

Spitalul Modular ROL 3 de la Iași a fost deschis



Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a fost la deschiderea Spitalului Modular ROL 3 de la Iași, în jurul căruia s-a format un întreg scandal. Ministrul a ținut să adauge și câteva cuvinte privind funcționalitatea unității medicale, pe care speră să o poată detașa, pe viitor, într-un loc mai central al județului.

”Sper ca pe 16 octombrie să avem deja primul pacient în acest spital”, a declarat Nelu Tătaru.

Acesta a menționat că întârzierile privind deschiderea spitalului au fost cauzate de lipsa autorizațiilor de funcționare. În prezent, Spitalul Modular ROL 3 va deservi 24 de paturi de ATI, din 103, deoarece doar acestea sunt complet echipate pentru patologia COVID-19.

Vezi mai multe informații și în: Scandal politic pe spitalul modular de la Iași, aflat în construcție de 4 luni

Suportul de oxigen pe care îl avem până acum poate susține doar 24 de paturi de ATI”, a explicat Tătaru.

În plus, personalul medical care va asigura îngrijirea bolnavilor numără 49 de cadre medicale, aceștia fiind o parte din personalul de la Spitalul Sfânta Parascheva din Iași, iar o altă parte, medicii detașați din județele sau localitățile învecinate.

Spitalul Modular ROL 3 este singurul de acest tip din Europa de Sud-Est, în cadrul acestuia putând fi realizate inclusiv intervenții chirurgicale. Unitatea medicală are o capacitate totală de 250 de paturi, dintre care 103 sunt paturi ATI.



Citeste si