În ultima perioadă, ne confruntăm cu un număr extrem de mare de solicitări pentru vaccinul gripal VaxigripTetra, comparativ cu necesarul pieței locale, situația fiind similară în toate țările afectate de COVID-19, la nivel mondial.

La nivel global, Sanofi Pasteur a extins la maximum capacitatea sa de producție, producând pentru sezonul 2020-2021 cu 20% mai multe doze de vaccin gripal în comparație cu sezonul precedent, o cifră record în toată istoria noastră.

Am asigurat producția continuă de vaccinuri antigripale în timpul carantinei COVID-19 pentru a ne respecta angajamentele și pentru a îndeplini cât mai multe comenzi suplimentare, pe cât permit capacitățile noastre de producție. Procesul de producție, care durează 6 luni, a fost demarat imediat după ce Organizația Mondială a Sănătății a recomandat tulpinile de virus ce trebuie incluse în vaccin.

Numărul de doze de vaccin în România, de 4 ori mai mare

Numărul de doze de vaccin gripal pe care îl distribuim în România, în acest sezon, este de 4 ori mai mare decât în sezonul precedent, răspunzând nevoilor estimate de către autorități pentru sistemul public (Programul Național de Vaccinare) și comunicate de către distribuitori pentru piața privată (farmacii cu circuit deschis).

Distribuția pe piață a vaccinului gripal se face exclusiv prin intermediul distribuitorilor cu care avem relații comerciale, în baza unor precomenzi transmise de aceștia pentru piața privată la începutul anului, respectiv a contractelor pentru sistemul public de sănătate, încheiate cu autoritățile de sănătate publică pentru sezonul gripal respectiv.

În plus, procesul de distribuție către piață a demarat chiar de la jumătatea lunii septembrie, Sanofi Pasteur fiind primul producător care a furnizat vaccinul gripal în piața privată.

Vaccinare antigripală gratuită

Nu în ultimul rând, categoriile de persoane considerate la risc pot beneficia gratuit de vaccinare antigripală prin intermediul Programului Național de Imunizare derulat de Ministerul Sănătății prin cabinetele medicilor de familie.

Sanofi Romania este unul dintre liderii industriei farmaceutice locale, având un portofoliu complex, gestionat prin intermediul a 4 divizii: îngrijire medicală primară (General Medicine - diabet, boli cardiovasculare, medicamente mature), îngrijire specializată (Specialty Care – boli rare, scleroză multiplă, oncologie), vaccinuri (Sanofi Pasteur), și medicamente fără prescripție și suplimente alimentare (Consumer HealthCare).

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri