Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Mureş a decis suspendarea activităţii cu publicul în interiorul restaurantelor, cafenelelor şi cluburilor, pentru următoarele şapte zile, după ce în Târgu Mureş, în oraşul Ungheni şi în 15 localităţi rurale a crescut numărul cazurilor de infecţie cu noul coronavirus, fiind depăşit pragul de 1,5/1.000 de locuitori.

Începând din 14 octombrie, pe lângă restaurante, cafenele şi cluburi, CJSU Mureş a decis şi suspendarea activităţii restaurantelor şi cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, fiind permis accesul în incinta acestora doar pentru clienţii cazaţi, conform Agerpres.ro.

"Pentru operatorii economici prevăzuţi mai sus se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi a băuturilor alcoolice şi nealcoolice, care nu se vor consuma în interiorul clădirilor (...) Prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice sunt permise în spaţiile special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 metri între mese şi participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt familii diferite, şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară", a precizat Instituţia Prefectului - Judeţul Mureş, într-un comunicat de presă.

CJSU a mai decis suspendarea, pe o perioadă de şapte zile, cu posibilitate de prelungire, a activităţii operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, cu excepţia pariurilor şi loteriilor unde se eliberează bilet, cu respectarea regulilor de distanţare şi a măsurilor de siguranţă sanitară.

Măsurile dispuse de CJSU vizează localităţile Târgu Mureş, Ungheni, Aluniş, Băla, Band, Brâncoveneşti, Corunca, Cristeşti, Cucerdea, Cuci, Lunca, Papiu Ilarian, Râciu, Sâncraiu de Mureş, Sângeorgiu de Mureş, Sântana de Mureş şi Voivodeni, în care a fost depăşit pragul de 1,5/1.000 de locuitori.

Totodată, CJSU a aprobat, prin Hotărârea nr. 26/12.10.2020, scenariile de funcţionare ale unităţilor de învăţământ din judeţul Mureş. În urma adoptării acestei hotărâri, 385 de unităţi de învăţământ funcţionează în scenariul 1 (verde), 188 de unităţi de învăţământ - în scenariul 2 (galben sau hibrid) şi 15 unităţi de învăţământ (14 - roşu incidenţă, 1 - roşu Covid) funcţionează în scenariul 3 (roşu).

"Facem un apel către mureşeni de a respecta normele de protecţie: purtarea măştii, respectarea distanţării fizice şi spălarea mâinilor cât mai des este posibil. Prin respectarea acestor reguli simple, veţi avea grijă de sănătatea voastră şi a celor din jur: familie, prieteni, întreaga comunitate", a precizat Prefectura Mureş.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri